Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachte hennepkwekerij vrijgesproken

Toegevoegd: 09-02-2015, 20.35 uur
Door: Manfred Berrevoets

 MIDDELBURG - De 43-jarige B. van B. uit 's Hertogenbosch tegen wie een gevangenisstraf van een jaar waarvan twee maanden voorwaardelijk was geëist voor het(laten) runnen van een hennepkwekerij, is daarvan maandag door de Middelburgse rechter vrijgesproken.

Het Openbaar Ministerie verdacht Van B. ervan verdacht 'de man achter de schermen' te zijn van een hennepkwekerij aan de Westkolkstraat in Terneuzen. De Bossenaar had een collega ingehuurd om de woning op te knappen.

In plaats daarvan ontstond erop twee verdiepingen een hennepkwekerij met 408 planten en door geknoei met de stroomvoorziening vloog de woning in de late avond van 17 juni 2012 in brand. Het pand brandde tot de grond toe af.

De collega, wiens aandeel in de zaak begin juni 2013 werd behandeld, zei dat de hennepkwekerij een eigen initiatief was geweest. Hij kreeg daarvoor twaalf toen maanden waarvan twee maanden voorwaardelijk opgelegd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (10-2-2015 om 16:37)
eerst een gevangenis straf van een jaar en later vrijspraak gevolg door een collega in te huren om de woning op te knappen daarna een twee verdiepingspand waar 408 planten door geknoei aan de elektra het pand totaal verbrand ik kan niet geloven dat de eerste persoon er niet bij betrokken is geweest.
Cookie-instellingen beheren