Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 46 km

Explosief tot ontploffing gebracht in Vlissingen

Toegevoegd: 11-02-2015, 08.54 uur
Door: Rolf de Feijter

VLISSINGEN - Net buiten de Buitenhaven in Vlissingen, ter hoogte van het Trainingscentrum, is afgelopen weekend een explosief aangetroffen. Het explosief is dinsdagmiddag tot ontploffing gebracht.

Het explosief was alleen bij extreem laagwater en stevige oostenwind waarneembaar. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) heeft de situatie onderzocht. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een (deel van) geschutsmunitie van ongeveer 35 tot 40 kilo uit 1890 van Franse makelij. Ter vergelijking: een gemiddelde 1.000 ponder bevat zo’n 250 kilo springstof.

De maritieme EODD heeft vanmiddag het explosief gereed gemaakt voor ruiming en heeft om 17.15 uur bij hoogwater, het explosief tot ontploffing gebracht. De waterkolom heeft voor voldoende afscherming gezorgd om de scherfwerking teniet te doen. De zogenaamde drukgolf had zodoende geen impact op de omgeving.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
cornelis (12-2-2015 om 00:28)
Goed gedaan gemeente Vlissingen, op tijd bekend gemaakt? Als dit verkeerd was afgelopen was ik vier collega's kwijt plus ons comando schip rws78 naar de schroot hoop.
Cookie-instellingen beheren