Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Duo niet de inbrekers die politie zocht

Toegevoegd: 11-02-2015, 10.20 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Twee Middelburgers van 33 en 46 jaar oud die afgelopen zondag voor een woninginbraak aan de Oosterscheldestraat zijn opgepakt hebben vermoedelijk niets met de zaak te maken. Wel werd bij de 33-jarige man een doorgeladen pistool aangetroffen.

Het bleek te gaan om een omgebouwd alarmpistool waar wel patronen mee afgevuurd konden worden. Het wapen is in beslag genomen en de man met een dagvaarding naar huis gestuurd. Ook de 46-jarige man is in vrijheid gesteld.

De politie doet verder onderzoek naar de inbraak. Getuigen hebben die avond tussen 20.00 en 20.15 uur een kleine rode personenauto vanuit de Oosterscheldestraat met hoge snelheid richting de kruising Poelendaelesingel met de Koudekerkseweg zien rijden. Deze auto is op de kruising rechtsaf richting Veere gereden.

Op de kruising ontstond, vermoedelijk door de hoge snelheid van het rode voertuig, bijna een aanrijding met een andere personenauto. De politie sluit niet uit dat de inzittenden van de rode wagen iets met de inbraak in de Oosterscheldestraat te maken hebben. De politie is op zoek naar personen die een dergelijke auto in de omgeving van de Oosterscheldestraat hebben zien staan of die de auto na de inbraak hebben zien rijden. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. Anoniem kan dit via 0800-7000.

Zie ook:
- Inbreker met doorgeladen pistool op zak (09-02-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger b (11-2-2015 om 13:33)
iemand met een doorgeladen pistool met een dagvaardig weg sturen,maar een burger die een inbreker op heterdaad betrapt en verwond wordt direct in torentijd ondergebracht, 't gaat goed in bananenrepubliek holland waar tegenwoordig niemand meer weet waar hij aan toe is.
Cookie-instellingen beheren