Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Wietkwekerij in uitgebrande woning

Toegevoegd: 13-02-2015, 11.20 uur
Door: Roland de Jong

WESTDORPE - In de Westdorpse woning waar gisteravond een flinke uitslaande brand woedde is een wietkwekerij aangetroffen. De bewoner is aangehouden. Dat meldt de politie.

De brand aan de Graaf Jansdijk B werd rond 18.45 uur opgemerkt. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland was de brand al snel volledig uitslaand. Toen de brandweer arriveerde was er niemand in het pand aanwezig. Rond 20.05 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. De brandweer moest toen nog wel enige tijd nablussen.

Als gevolg van de brand viel bij enkele omliggende woningen de stroom uit. Energiebedrijf Delta is ter plaatse gekomen om deze elektriciteitsstoring te verhelpen. Delta heeft ook de gastoevoer naar de betreffende woning afgesloten. De gemeente Terneuzen heeft dranghekken geplaatst in verband met gevaar van een instortende gevel.

Wietkwekerij
Na de bluswerkzaamheden bleek dat er een hennepkwekerij in de woning aanwezig was. Rond 21.45 uur meldde de bewoner van het pand zich bij de politie. Hij werd aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Vandaag wordt de man over de brand en de hennepkwekerij verhoord.

Het is nog niet zeker of de brand ook is veroorzaakt door de aanwezigheid van de hennepplantage. De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Zie ook:
- Uitslaande woningbrand Westdorpe (12-02-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Antonio (13-2-2015 om 22:54)
@BigBro, Wat een ongelooflijk dom verhaal zit je hier te vertellen. Complete onzin. Er zal in Nederland geen enkel apparaat verkocht worden wat niet aan de eisen voldoet! Wat veel mensen wel vergeten is de gebruiksaanwijzing te lezen. Daar staat bijvoorbeeld in dat een wasdroger periodiek onderhoud nodig heeft.... Iets dat (bijna) nooit gedaan wordt. Dan ligt brand op de loer
iemand (13-2-2015 om 18:52)
@ Hein niet alleen de slecht onderhouden woningen in Westorpe, maar in heel Nederland!!!.
Zeeuw (13-2-2015 om 16:01)
je zult er maar naast wonen, pfffff voor hetzelfde geld fikt jouw huis ook af.
hein (13-2-2015 om 13:02)
Advies, een keer alle slecht onderhouden panden in Westdorpe beoordelen door de politie op bewoning, en pieken stroomverbruik. er zullen er meer zijn.
BigBro (13-2-2015 om 12:46)
@ marleen: Elke dag zijn er helaas woningbranden in Nederland, veel veroorzaakt door een 'defect' in was-automaat, -droger, tv etc. Waarom? Omdat veel van deze toestellen worden verkocht door winkelketens die de laagste prijs garanderen. Daarvoor worden deze toestellen uitgekleed, ook noodzakelijke beveiligingen vallen ten prooi aan dergelijke stripacties. Dat deze toestellen daardoor onveilig zijn lijkt niemand te interesseren. Het toelatingsnr. wordt verkregen op het originele complete model. Statistisch gezien is het dus gevaarlijker om naast een winkelketen-consument te wonen... Dit wil niet zeggen dat ik hennepteelt goedkeur maar dat kansloze gezeur over iets waar de overheid zelf een markt voor in stand houdt is inmiddels achterhaald.
Mike (13-2-2015 om 12:28)
Boontje komt om zijn loontje, haha. Beetje van ons lopen stelen, voor straf is zijn hele huis afgefikt. Krijg je ervan als je met stroom voorzieningen knoeit. Hopen dat de verzekering nu ook niet uitkeert is ie meteen genezen van zijn wandaden, prutser. Kan ie heel zijn leven in de schuldsanering.
Cookie-instellingen beheren