Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 20 km

Laatste waarschuwingen in voetgangersgebieden

Toegevoegd: 15-02-2015, 18.56 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De politie en vrijwilligers van de wijktafel binnenstad Middelburg hebben de afgelopen dagen voor het laatst gewaarschuwd voor gevaarlijke situaties en overlast in de voetgangersgebieden.

Donderdag 12 februari hielden ze een voorlichtingscampagne in de binnenstad. Er werden folders uitgedeeld, posters bij winkels opgehangen, beloningen (armbandjes) uitgedeeld en waarschuwingsgesprekken gevoerd. Ze gingen met tweetallen op pad. Zoals vooraf aangekondigd, werd alleen gewaarschuwd en kregen bestuurders van snor-, bromfietsers en fietsers geen bekeuring als ze toch fietsten.

Een bestuurder kreeg wel een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs. Zaterdag werd wederom op dezelfde manier aandacht besteed aan de voorlichtingscampagne. Wederom deelden ze folders uit, werden beloningen uitgedeeld en gaven ze waarschuwingen. Op beide dagen zijn in totaal ongeveer 350 waarschuwingsgesprekken gevoerd, wat neerkomt op ongeveer vijftig overtreders per uur in de hele binnenstad.

De controleurs merkten dat de campagne goed werd opgepakt door bestuurders van fietsen, bromfietsen en scooters; winkeliers; bewoners en winkelend publiek. Ze kregen veel positieve reacties. De tijd van waarschuwen is nu voorbij, vanaf vandaag zullen overtreders zoveel mogelijk bekeurd worden. Als mensen toch rijden, riskeren zij een boete van maximaal 55 euro.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jimpa (16-2-2015 om 09:44)
€ 55.- een lachertje!!! Minimaal het dubbele.
TSS (16-2-2015 om 07:22)
@ maak het de kat wijs: volgens mij ben jij typisch iemand die alles wat van overheidswege wordt gedaan bij voorbaat al afkeurt. Als je goed leest zie je dat er per tweetal werd gewerkt, maar niet hoeveel tweetallen er waren. Misschien liepen er wel 5 koppels, waardoor de gemiddelde tijd per gesprek al flink wat hoger is.
Michelle (15-2-2015 om 22:18)
Pappen en nathouden. Bekeuren had al jaren terug gemoeten. Slap beleid!!
zeeuw (15-2-2015 om 21:37)
kan niet hoog genoeg zijn , 55euro is een belachelijk laag bedrag
Gerda (15-2-2015 om 20:14)
Kunnen ze dat ook niet gaan invoeren in Vlissingen ( winkelgebied )
maak het de kat wijs (15-2-2015 om 19:08)
50 waarschuwingsgesprekken per uur ? noemen ze dat een gesprek dan ? een minuut en nog wat seconden ? Of kunnen wij hier weer uit opmaken dat het gewoon weer allemaal gelogen is ?
Cookie-instellingen beheren