Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Taakstraf wegens niet stop zetten uitkering

Toegevoegd: 16-02-2015, 19.04 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De 43-jarige R. A. die van Sluiskil naar Gent (B) is verhuisd, is maandag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. Er was zes maanden cel geëist.

A. genoot sinds jaar en dag een Wajonguitkering. Toen hij naar België verhuisde en niet opgaf daar te werken bleef de Wajonguitkering gewoon doorgaan. Dat hij die uitkering had moeten laten stoppen en had moeten doorgeven aan de uitkerende instantie was niet bij hem opgekomen.

Het gaat om een bedrag van 147.000 euro, dat hij inmiddels aan het terugbetalen is.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cerebrus (17-2-2015 om 20:26)
Taakstraf, taakstraf, taakstraf. Normale straffen worden niet meer uitgedeeld. Het effect is dan ook nul komma nul. Waarom zou je het niet nog een keer doen? Hooguit 240 uur schoffelen van de geitenwollensokkenrechter.
Tja sommigen krijgen alles voor elkaar blijkbaar... (17-2-2015 om 17:18)
Hij is 43 en kan dus wel werken maar geniet een Wajonguitkering? hoe krijgt ie dat voor elkaar? Wajonguitkering is voor JONGgehandicapten vanaf 17 jaar. En én: werken én een uitkering. Hm sommigen krijgen alles voor elkaar! Je komt in aanmerking voor een Wajong-uitkering als je: Op je 17e verjaardag voor minstens 25 procent arbeidsongeschikt bent. Jonger dan 30 bent en voor minstens 25 procent arbeidsongeschikt wordt tijdens je studie waardoor (volledig) werken na je studie onmogelijk is. Je moet in het jaar voorafgaand aan je arbeidsongeschiktheid minstens zes maanden hebben gestudeerd. De hoogte van de Wajong-uitkering hangt af van je leeftijd en hoe hoog je eventuele inkomen uit arbeid is. De Wet Wajong wordt uitgevoerd door het UWV.
Mark (17-2-2015 om 16:49)
Enne kan je dus zo maar met je uitkering naar een ander land zonder controle dan ????
de leugen regeert (17-2-2015 om 11:38)
ik dacht dat de overheid na hun geblunder met die roemenen toch alle buitenlanders hun uitkeringen had gecontroleerd ? een leugen dus. en ondertussen nederlandse bijstandsmoedertjes opjagen en maar zoeken of die niet per ongeluk een fout maakt om die dan keihard kapot te maken als fraudeur of verzin maar wat. tja, iemand moet toch de tiendubbele inkomsten van buitenlanders betalen zeker ? het blijkt maar weer dat nederlanders in hun eigen land nog minder rechten krijgen van hun eigen overheid dan elke willekeurige buitenlander.
Mark (17-2-2015 om 11:31)
Waarom zijn de straffen hoger als het om geld ga Maar Moord Diefstal en verkrachting is een tik op de vingers De burger gaat deze onzin niet eeuwig pikken
michel (17-2-2015 om 10:20)
Worden die roemenen ook berecht die terug gegaan zijn naar eigen land met hun uitkering die ze krijgen van onze overheid?
Cookie-instellingen beheren