Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Inbrekers passen Bulgaarse methode toe

Toegevoegd: 17-02-2015, 13.48 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Sinds januari zijn 13 woningen in Middelburg en 3 woningen in Vissingen bezocht door inbreker(s) die de Bulgaarse methode toepassen.

Omdat er nog geen verdachte is aangehouden roept het Woninginbrakenteam burgers op tot extra waakzaamheid. Zij doet veel om de dader(s) te pakken, maar u kunt er zelf ook maatregelen treffen om de kans op een inbraak te verkleinen. 

Bij deze methode wordt de cilinder van het slot simpelweg afgebroken met het gereedschap van een inbreker. Dat is mogelijk als de cilinder te ver uitsteekt. Soms halen inbrekers eerst de plaatjes van de slotplaat eraf, waardoor ze met hun gereedschap gemakkelijk bij de cilinder kunnen. Deze manier is overigens te voorkomen door veiligheidsbeslag over de cilinder te plaatsen en te zorgen voor een goed passende cilinder: beslag dat niet uitsteekt en ook niet los te schroeven is. 

Deze methode is toegepast bij woningen aan de Loskade, Schepenenlaan, Kruitmolenlaan, Klein Vlaanderen, Hoogstraat, Zuidsingel, IJsselstraat, Noordsingel, Statenlaan, Dam en Cassinstraat in Middelburg. In Vlissingen is men aan Boulevard de Ruyter, Boulevard Bankert en President Rooseveltlaan op deze manier binnengekomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Irmpje (18-2-2015 om 09:00)
Ook wij zijn hier een poos geleden de dupe van geworden. Er zijn drie fietsen uit de fietsenstalling gestolen. Wij hebben het probleem intussen wel opgelost door er nieuwe en betere sloten op te zetten.
wijzende vinger (17-2-2015 om 17:51)
Voor alle een hersencellige die gelijk over grenzen en Bulgaren beginnen te roepen.....bulgaarse methode is vak jargon en betekend het afbreken van een cilinderslot. Dat wil dus niks zeggen over de mensen uit Bulgarije. P.S. Er is ook een Nederlandse methode:...gelijk iets roepen zonder dat je er verstand van hebt !
POl (17-2-2015 om 15:10)
ze hadden misschien beter zulke sloten op de grenzen kunnen zetten
Vul hier jouw naam in bert (17-2-2015 om 14:55)
De bulgaarse methode, en dan maar zeggen dat de kennis samenwerking van het open europa niet werkt. Wat een sociale en culturele verrijking is het toch.
ad (17-2-2015 om 14:40)
ja veiligheids beslag is duurder maar kan in veel gevallen narigheid voorkomen dus toch besparend werken
Flip de Fluiter (17-2-2015 om 14:26)
Nog even en dan kunnen de verzekering hiervoor ook wel opzeggen. Mijn toko is zeer goed beveiligd met daarbij nog een flinke hond die niemand binnen laat tot de baas zegt "goed volk". Dus mijn toko ongevraagd betreden brengt risico met zich mee voor de kwaadwillende. Deze laatste worden bij deze uitgenodigd, oh wat zal ik een lol hebben en ik zal zeker mijn hond niet corrigeren.
Cookie-instellingen beheren