Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM helpt bootje met motorproblemen

Toegevoegd: 19-02-2015, 08.56 uur
De KRNM heeft het bootje op sleeptouw genomen en naar de haven gebracht. De KRNM heeft het bootje op sleeptouw genomen en naar de haven gebracht.
De KRNM heeft het bootje op sleeptouw genomen en naar de haven gebracht.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Rolf de Feijter

BRESKENS - De reddingboot van Breskens is woensdagmiddag uitgevaren voor een sportvisboot met motorproblemen. De visboot is op sleeptouw genomen en afgemeerd in de jachthaven van Breskens.

Twee Belgische sportvissers waren rond 16.15 uur met hun boot onderweg naar de haven van Breskens. Net voor de veerhaven hield de motor er mee op en was niet meer op gang te krijgen. De twee vissers riepen hulp in van de reddingboot. Tijdens het telefonisch contact met de dienstdoende reddingboot schipper meldden ze dat ze ‘panne hadden bie den overzet’ (motorstoring bij de veerboot).

Reddingboot Zeemanshoop voer uit uit en was vanwege de zeer korte afstand snel ter plaatse. Een opstapper werd overgezet welke de sleephaak in het traileroog kon bevestigen. De sportvisboot is vervolgens op sleeptouw genomen naar Breskens. Even later werden de opvarenden en hun boot veilig afgemeerd in de jachthaven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Will (19-2-2015 om 09:22)
Kan dit maar niet begrijpen dat deze bootjes geen hulp buitenboord motor aan boord hebben. Zou verplicht moeten zijn. Zeker in deze drukke vaarroute.
Cookie-instellingen beheren