Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 33 km

Jaarcijfers Meld Misdaad Anoniem bekend

Toegevoegd: 19-02-2015, 10.49 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Meld Misdaad Anoniem ('M') heeft vanuit Zeeland in 2014 285 meldingen binnengekregen. Een jaar eerder waren dat er bijna net zo veel: 284. Dankzij de tips konden 15 mensen worden opgepakt.

Top 5 meldingen
De meeste Zeeuwse tips gingen over hennepkwekerijen. In 2014 kwamen hierover in totaal 112 meldingen binnen. Over harddrugs kwamen 55 tips binnen. Over mishandelingen werd 18 keer gebeld en over straathandel 15 keer. Er kwamen 11 meldingen binnen over gestolen goederen. Een opvallende stijging was het aantal anonieme meldingen over inbraken. In 2013 waren dit er 2 en in 2014 steeg dit aantal tot 8.

Resultaten
Van de meldingen die bij Meld Misdaad Anoniem vanuit Zeeland kwamen, was 90 procent bruikbaar en 85 procent van de meldingen werd in onderzoek genomen. Dankzij de anonieme meldingen werden 15 mensen opgepakt en 11 zaken werden opgelost. Er werd voor 500 euro aan geld en goederen in beslag genomen. Ook werden 2 vuurwapens aangetroffen. Verder werd 11 kilo explosief materiaal in beslag genomen. Ook werden 3.248 hennepplanten aangetroffen.

Media
Dankzij 'M' opgeloste zaken die in de media verschenen zijn onder andere de 3 personen uit Tholen die verdacht werden van de mishandeling van een portier in een skigebied in Oostenrijk. Ook werd een man veroordeeld voor een celstraf van 6 jaar wegens een gewapende overval in Burgh Haamstede. Zijn toenmalige vriendin kreeg 5 jaar cel opgelegd.

Dankzij een tip konden ook inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aan de slag. Zij troffen bij een Vlissingse visserskotter een geheim ruim aan met bijna honderd kilo illegaal gevangen tong en verboden netten. Het geheime ruim werd tijdens een inspectie gevonden achter een stapel lege kratten. De illegale netten zijn vermoedelijk gebruikt voor het vissen op ondermaatse vis.

Dankzij een waardevolle tip via Meld Misdaad Anoniem trof de politie eind januari diverse wapens aan in een woning in Hansweert. In het pand aan de Boomdijk vond de politie een vuurwapen met bijbehorende munitie, een gasdrukwapen, een verboden zwaard en een slagwapen. De 26-jarige bewoner werd aangehouden.

In april werd een 58-jarige drugshandelaar uit Kapelle aangehouden. In zijn woning werden meerdere hoeveelheden cocaïne en heroïne aangetroffen. Ook 3 van zijn klanten uit Goes werden gearresteerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zoveel afgunst niet meer normaal!! (19-2-2015 om 21:47)
de meeste mensen die tippen zijn meestal zijn meestal zelf bezig met kweken en handelen, of omdat ze zelf niet zo succesvol zijn als hun branchegenoten, f*king zielenpoten eerste klas. ik geboren en getogen als echte Zeeuw blijf mij weer steeds verbazen over deze achterbakse anonieme tippers. Zeeuwse cultuur staat er tegenwoordig om bekend als de meest hatende. Waarheen vroegen iedereen samenwerkte, werken ze elkaar nu tegen. Vrienden worden vijanden, etc en ga zo maar verder. ik vind het echt jammer Zeeuws Vlaanderen had echt iets moois kunnen worden dit verdienen de inwoners niet!!! mensen kunnen al amper het hoofd boven water houden door die maffia praktijken uit Den Haag, dus worden ze creatief, beste voorbeeld daarvan zijn die vissers
Jan (19-2-2015 om 13:45)
Zo dat noemen ze cijfers ,wel dan vraag ik mijn af wat de politie doet zonder deze tips ,dan hebben ze toch niets gedaan als deze tips er niet waren geweest klopt toch niets, van en maar klagen bij de politie dat ze het zogenaamd druk hebben ,als je aangifte wilt doen van iets dan zijn ze niet thuis of het kan niet ,ik zelf denk dat de grootste criminelen rondt lopen bij de politie zelf .tijd in de polder staan met een auto tijd volmaken en ook nog eventueel met een vrouwelijke collega .wel hoeveel vuile was wil je weten van je collega ??
Division (19-2-2015 om 12:44)
Meeste mensen bellen voor kwekerijen... allemaal verraders en misgunners..
Cookie-instellingen beheren