Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Kapitein gastanker drinkt glaasje teveel

Toegevoegd: 25-02-2015, 10.15 uur
Door: Rolf de Feijter

VLISSINGEN - Op de Westerschelde is zondagmorgen de kapitein van een schip beboet wegens dronkenschap. Dat meldt de PZC.

Bij de kapitein van de gastanker, een 37-jarige man afkomstig uit Oekraïne, werd tijdens een bloedproef duidelijk dat hij één promille alcohol in zijn bloed had, terwijl maximaal 0,5 promille alcohol is toegestaan. De man moest een boete van 600 euro betalen en kreeg een tijdelijk vaarverbod opgelegd.

De eigenaar van het schip heeft de kapitein na het incident niet meer toegestaan om aan boord te gaan. De veiligheid is niet in het geding geweest omdat er een loods aan boord was.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (26-2-2015 om 06:50)
Dit is wel een duur glaasje geweest voor de kapitein ik heb alle begrip voor de eigenaar hierdoor is het vertrouwen te veel beschadigd gezien wat hij heeft veroorzaakt wat er gebeurd is .
verdacht luchtje (25-2-2015 om 14:02)
Gelukkig dat de eigenaar van het schip WEL actie onderneemt en niet weer zoals de popo altijd doet drankverslaafden weer de hand boven het hooft te bieden, want dronken op een enorme gasbom rondvaren, dat is toch niet zo erg ? welnee. een borreltje moet kunnen, toch ? da's sociaal wel acceptabel. een kleine boete en een korte time out is ruim voldoende en starten maar weer die gasbom. Want alcoholverslaving, dat kunnen ze toch per direct stoppen ? dus herhaling is ondenkbaar, zeker na die forse straf. nee hoor, laat hem maar weer gewoon verder zwalken hoor. Het probleem is toch opgelost ?
Paul (25-2-2015 om 12:53)
Deze keer was er een loods aan boord....hoe dikwijls komt het voor dat er aan boord gedronken wordt en tegelijktertijd met gevaarlijke lading gevaren wordt.. tikkie onverantwoordelijk op zijn zachtst uitgedrukt.. borreltje en bootje gaat nog steeds goed samen lijkt het..
Cookie-instellingen beheren