Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 27 km

School ontruimd vanwege gaslucht

Toegevoegd: 26-02-2015, 19.07 uur
Door: Roland de Jong

KOEWACHT - In het Belgische deel van Koewacht is vanochtend een basisschool ontruimd nadat een gaslucht was waargenomen.

De melding van de gaslucht kwam rond 08.50 uur binnen. Deze werd waargenomen in de straat waarin basisschool De Zonnebloem gevestigd is. Uit voorzorg werden alle ruim 300 leerlingen geëvacueerd. Ook werd de brandweer opgeroepen en moest het verkeer tijdelijk worden omgeleid.

De kinderen werden drie kwartier lang opgevangen in een kerk. Nutsbedrijf Eandis kwam ter plaatse en nadat metingen waren verricht kreeg de school groen licht om de kinderen weer naar binnen te laten. Er kon uiteindelijk geen lek worden vastgesteld.

Volgens de school verliep de evacuatie voorspoedig. "Dankzij de oefeningen die we regelmatig houden verliep alles vlot. De leerkrachten brachten de kinderen zonder paniek naar de kerk. Ook ouders hebben meegeholpen. Na een half uur mochten we terug naar de klassen", aldus de school in een verklaring.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren