Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 24 km

'Steeds vaker inbraak via sleutelkastje'

Toegevoegd: 27-02-2015, 12.22 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie Zeeland-West-Brabant waarschuwt voor inbraak via zogeheten sleutelkastjes. Volgens de politie komt het steeds vaker voor dat die kastjes door inbrekers worden gebruikt om ergens binnen te komen.

Thuiszorgorganisaties stellen het gebruik van de sleutelkastjes vaak verplicht, terwijl de politie en verzekeraars juist waarschuwen voor de gevaren. "Vooral goedkope kastjes zijn niet bestand tegen inbrekers. Het is het beste om geen kastje te gebruiken. Doet u dat toch, gebruik dan een kastje met politiekeurmerk veilig wonen en hang het kastje zoveel mogelijk buiten het zicht", aldus de politie.

Volgens de politie werd vorig jaar in het hele land in totaal 649 keer ingebroken nadat inbrekers een sleutelkastje bij de voordeur hadden geforceerd. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Juma (28-2-2015 om 20:45)
@k gelukkig is dat tijdperk afgeschaft dat de sleutel op zak gedragen moet worden, hoe denk je dat het is om met ongeveer 20 sleutels op zak moet lopen om bijv 's nachts je cliënten te kunnen verzorgen? Inderdaad een sleutelkluis met politie keurmerk moet verplicht zijn!
E (27-2-2015 om 22:19)
Het is maar net of je een goedgekeurd sleutelkastje heb...een clavisio. Niet eentje met een cijfercode ofzo...
wim (27-2-2015 om 19:29)
Ik begrijp niet dat dit nog steeds gebruikt word afgelopen najaar zelf meegemaakt bij een zuster van me woont in Goes dat er s,avonds nog iemand kwam om 9,00 uur wat helemaal niet nodig was die er enorm van geschrokken was en het sleutelkastje direct heeft laten verwijderen dit is absoluut niet verantwoord voor de bewoonster.
k (27-2-2015 om 18:37)
@anneke en m. mee eens (zo ben ik ook) maar kan de zorg dan zelf geen sleutelbos op zak dragen zodat men binnenkan? of is dat weer te veel werk en vanwege de bezuinigingen niet meer mogelijk? ook bekenden zou je een sleutel kunnen geven dan is het probleem volgens mij al ver opgelost.
Anneke (27-2-2015 om 16:19)
En "k", als je zelf verplicht thuis moet blijven wonen van de overheid en je bent niet in staat zelf de deur open te doen, moeten de buren dan maar ieder moment thuis zijn om die sleutel aan iedereen die erom vraagt, af te geven?? Regel 1: blijf met je poten van andermans spullen af!!
M. (27-2-2015 om 15:22)
Ja "k" het is inderdaad makkelijk om gebruik te maken van een sleutel. Echter wanneer je verplicht wordt een sleutelkastje te plaatsen door een thuiszorgorganisatie omdat je anders geen zorg meer krijgt heb je weinig keus lijkt me.
Cookie-instellingen beheren