Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Scooterrijder zonder rijbewijs op pad

Toegevoegd: 27-02-2015, 22.06 uur
Door: Roland de Jong

SLUIS - De politie heeft vrijdag in Sluis iemand betrapt die op een scooter reed terwijl hij helemaal geen bromfietsrijbewijs had.
 
Een wijkagent van de politie zette de jongeman 's avonds aan de kant. De scooterrijder bleek tijdens de controle die volgde niet te beschikken over een bromfietsrijbewijs. Hij moest zijn weg lopend vervolgen. De jongeman heeft een proces-verbaal gekregen.
 
Rijden zonder bromfietsrijbewijs levert een boete op van 240 euro. Wanneer de bestuurder jonger is dan 16 wordt dit bedrag gehalveerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
GROENEVELD (5-9-2015 om 19:10)
Mijn zoon van16 rijd zonder certificaat tegen een onverzekerde auto. Er word ook nog eens beweerd door de auto dat mijn zoon door rood reed.
Jos (28-2-2015 om 16:54)
Voor de duidelijkheid. Als 16 jaar of ouder bent en je hebt geen rijbewijs tijdens brommer rijden krijg je daarvoor een bekeuring. Als je jonger bent dan 16 jaar kun je nog geen rijbewijs hebben, dus krijg dan een bekeuring voor nog niet de juiste leeftijd hebben om zo'n voertuig te besturen. Dit was geen goede berichtgeving. De halvering geldt bijv. wel voor niet voeren van verlichting
Franky (28-2-2015 om 16:09)
Rijden zonder RB is een OM transactie, als first offender zal het idd wel rond de 240 zijn. Maar wanneer verdachte meerdere ernstige verkeersovertredingen heeft begaan in het verleden, dan gaat het sanctie bedrag vrij vlot omhoog. En halveren wordt naar mijn idee alleen gedaan bij Mulder feiten....
Meneer van Dalen Wacht op antwoord (28-2-2015 om 12:29)
Natuurlijk, nog geen 16 zijn is een dubbele overtreding dus krijg je de helft straf ? Wie weet justitie het verschil tussen delen en vermenigvuldigen niet eens ? Valt me op dat dit waarschijnlijk de zelfde straf is als voor die tot brommobiel omgedoopte personenwagen. Dan krijgt met een bekeuring voor een brommer, terwijl men met een ongekeurd onverzekerde auto rijd. Dus waarom er dan voor de brom optie wordt gekozen en niet beboet voor een verboden motorvoertuig ? Het zal de zelfde hersenkronkel zijn, waarin de criminelen altijd volgens de minst denkbare regel worden bestraft voor de laagst mogelijke straf. Het rechtssysteem is geestesziek !
Ikkuh (28-2-2015 om 11:44)
Wat mij betreft moeten ze die halverings regel gewoon afschaffen, weten ze meteen wat ze gedaan hebben. En waarom wordt niet ook de scooter in beslag genomen? Neem dat ding gewoon in beslag, en geef hem pas terug als ze met een geldig certificaat + verzekering langskomen op het bureau.
marleen (28-2-2015 om 10:58)
alles in nl draai om boete als ze die maar kunnen geven dan zijn ze trots zelf zijn ze niet jong geweest hoor ze zijn met boete geboren bah als je maar veel geld heb mag je alles in dit land maar eens lol maken of zo niks hoor gelijk boete vroeger kreeg je schop onder je kont of mocht je halve dag op politie burau gaan zitten maar ne nee ze staan gelijk klaar met boete
Cookie-instellingen beheren