Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 27 km

Meisjes stelen kleding in winkel Middelburg

Toegevoegd: 10-03-2015, 16.57 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Maandagmiddag zijn twee jonge dievegges aangehouden. Het tweetal had voor bijna 140 euro aan kleding gestolen bij een winkel aan de Lange Delft in Middelburg.

De meisjes van 13 en 14 jaar zijn overgebracht naar het politiebureau. Daar zijn zij verhoord. De kleding is in beslag genomen en is teruggebracht naar de winkelier. Het duo wordt in overleg van het openbaar ministerie doorgestuurd naar Bureau Halt voor een alternatieve straf. Na verhoor zij zijn overgedragen aan de ouders.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
anoniem (11-3-2015 om 11:09)
Waarom moeten de ouders weer de schuld krijgen.Zij zullen ook niet trots zijn op hun dochters.Die meisjes weten zelf ook dat ze iets doen dat niet goed is. Hopelijk heeft het gesprek met de politie al een flinke indruk op ze achter gelaten en krijgen ze een passende straf van Halt en de ouders.
un egte zeeuw (11-3-2015 om 08:17)
Gebrek aan opvoeding ? Hadden de ouders nu maar thuis geweest om een opvoeding aan hun kinderen te geven, maar nee geld is belangrijker dan kinderen opvoeden . De hoeksteen van het gezin en samenleving, was misschien wel gaan werken ten tijde van de opvoeding . De corrigerende tik, of klap voor je kop en niet te vergeten schop onder je kont, daar ontbreekt het tegenwoordig aan .
adrie (11-3-2015 om 07:22)
Dit zal ook vast de eerste keer niet zijn geweest dat deze meisjes als dievegges op pad gingen. Gelukkig zijn ze nu gesnapt. Het zou beter zijn hen eens een dag of 4 vast te zetten in de gevangenis.!!! Dat zal misschien meer indruk maken als HALT Hopelijk worden ze heel goed gestraft door hun ouders. Telefoon een maand kwijt, gen internet. Daar kun je zulke meiden meer mee pakken dan een paar uurtjes "werken" voor Halt. Hopelijk hebben ze nu geleerd dat ze eerst moeten sparen en niet iemand anders zijn broodwinning JATTEN!!! Waar moet het naar toe als ze al zo vroeg beginnen met jatten!!!!
zachteheelmeestersdoennietveel (10-3-2015 om 23:27)
@wim: wat is dan de les: dat de politie dieven ongemoeid laat toch? Dat je iemand beter kunt bestelen dan tegen m schreeuwen? Dat politie enkel wordt ingeschakeld om nog grotere dieven zelfs te beschermen?
wim (10-3-2015 om 19:23)
Het zal je kind maar wezen die zo iets mee zal brengen naar huis dit kan je toch niet aannemen,gelukkig zijn ze gepakt maar ik vraag me toch af als je in staat ben op een leeftijd van 13a14 jaar van zulke omvang te stelen waar zal zoiets eindiging op een hogere leeftijd,arme kinders ik hoop dat dit een goede les voor jullie zal zijn
Gitta (10-3-2015 om 17:29)
Ze gaan steeds jonger op dievenpad tegenwoordig. Ik weet niet of dat bureau Halt wel zo veel nut heeft. Laat ze ook eens een paar nachtjes brommen, dan leren ze het volgens mij wel af. Ze weten op die leeftijd heus wel dat ze iets fout doen, laat ze de consequenties dan ook maar dragen.
Cookie-instellingen beheren