Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
64 files van totaal 219 km

Politie ontmantelt wietkwekerijen

Toegevoegd: 11-03-2015, 08.22 uur
Ook in Oud-Vossemeer werd een hennepkwekerij aangetroffen. Ook in Oud-Vossemeer werd een hennepkwekerij aangetroffen. Ook in Oud-Vossemeer werd een hennepkwekerij aangetroffen.
Ook in Oud-Vossemeer werd een hennepkwekerij aangetroffen.
© Foto: Rien Burgers
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdag in Middelburg en Oud-Vossemeer wietkwekerijen ontmanteld. Maandag werd in Rilland ook al een plantage ontdekt.

In een woning aan het Parelplein in de Middelburgse wijk Dauwendaele werd een kweektent aangetroffen. Daarin stonden 36 wietplanten. Een gespecialiseerd bedrijf is ingeschakeld om de kwekerij op te ruimen.

In een woning aan de Veerstraat in Oud-Vossemeer werden fors meer planten aangetroffen: 1.048 om precies te zijn. Volgens de politie was er sprake van een voorgaande oogst. Ook de kwekerij in Oud-Vossemeer is door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld.

De ruimingen maakten deel uit van een ruimingsdag van de politie Zeeland-West-Brabant. In totaal werden 5.175 wietplanten vernietigd. Er werden 11 verdachten opgepakt waarvan er 5 in verzekering werden gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
biggetje (13-3-2015 om 19:30)
Marleen is er bij jou of je vrienden ook een wietkwekerij gevonden. Je bijverdienste kwijt???Hou d toch op over het klagen over de politie.
oudere (12-3-2015 om 12:22)
Rick Roll en Jaapie begrijpen het tenminste. Iedereen 3 tot 6 plantjes kweken voor eigen gebruik (als slaapmiddel, i.p.v. die gore slaaptabletten die nog eens verslavend werken ook). Van de zomer staan ze weer in mijn tuin hoor en ik verkoop niets door... puur eigen gebruik en wat voor mijn vrienden....
Jaapie (11-3-2015 om 21:41)
Ik vind het allemaal maar krom en de politiek criminaliseert het helemaal zelf! Coffeeshops kunnen gedoogd wiet verkopen.. Maar dit komt zeker ergens uit de lucht vallen? Sinds 1 maart nieuwe opiumwet, growshops verboden.. Dus binnenkort niet meer in dauwedale dit: hey pssst wil je wiet kopen? Nee dan ga ik wel naar de coffeeshop. Maar dit: Hey pssstt gieter kopen? Zakje potgrond kopen? Nederland word steeds gekker! Gewoon of alles gedogen/legaliseren of gewoon alles verbieden!
Michelle (11-3-2015 om 19:20)
@Marleen, van welke planeet kom jij?
Marleenfan (11-3-2015 om 16:02)
Marleen jij begrijpt het tenmintse. Nu voeren ze bonnenactie dus dan maar het geld op een andere manier binnen roeien.
Rick Roll (11-3-2015 om 15:35)
Laten we hopen dat met het vertrek van Opstelten nu eindelijk eens fatsoenlijke regulatie komt. Laat een paar gespecialiseerde bedrijven juist wiet kweken voor verzekerde kwaliteit en lage prijs zodat het gewoon te weinig opbrengt voor dealers. Om nog maar niet te spreken over de belastingsvoordelen en betere inzet van politie. Maargoed, dat zal wel weer te logisch zijn en daar is de Nederlandse politiek natuurlijk niet van gediend.
Cookie-instellingen beheren