Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Straffen geëist in zaak overval Goes

Toegevoegd: 12-03-2015, 16.57 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 24-jarige Goesenaar P. L. hangt een celstraf van 195 dagen plus tbs met dwangverpleging boven het hoofd. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste deze straf vandaag tegenover L. vanwege het stelen van een portemonnee. L. zou daarbij geweld hebben gebruikt.

Zijn maat en plaatsgenoot J. van O. (23) hoorde achttien maanden cel waarvan 345 dagen voorwaardelijk plus opname in een psychiatrische kliniek en toezicht door de reclassering eisen. Het duo was in de avond van 11 september vorig jaar aan de wandel en - volgens H. - hadden ze honger.

Ze kwamen bij een administratiekantoor waar nog iemand aan het werk was, stapten binnen, H. griste een portemonnee van een tafel, Van O. gaf de men een duw en met een portemonnee met bar weinig geld en veel pasjes verlieten het kantoor. Niet veel later konden ze worden aangehouden en verdwenen ze achter slot en grendel.

Tijdens de behandeling van de zaak betuigden ze veel spijt te hebben. Volgens gedragsdeskundigen lijdt L. aan een ziekelijke, ernstige gedragsstoornis die neigt naar schizofrenie van het type paranoïde. Van O. heeft ondanks zijn jonge leeftijd daarnaast al een respectabel strafblad.

Uitspraak over twee weken.

Zie ook:
- Overvallers Goes zijn begin twintig (12-09-2014)
Arrestaties na overval kantoor Goes   (12-09-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (13-3-2015 om 19:52)
Je moet maar honger hebben en zelfs niets bij wat eet baars was, dus een uitdaging als je een portemonnee voor grijpen is, maar wat moest dat duur betaald worden je had beter af geweest om aan die persoon op kantoor wat te eten zou kunnen geven,zo je ziet weer eerlijk duur het langst.
Lukas (12-3-2015 om 17:57)
Ik wil die portemonee als die gevangene het kan bweijzen... Ze doen tegenwoordig veel te lage straffen! Een hogere straf gewenst!!!
Cookie-instellingen beheren