Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 31 km

Grote controle in Middelburg en Vlissingen

Toegevoegd: 13-03-2015, 15.54 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Donderdag zijn door de politie in samenwerking met de douane grote verkeerscontroles gehouden in Middelburg en Vlissingen. Hierbij is gebruik gemaakt van een zogenaamde scanauto (ANPR).

's Morgens is tussen 11.00 en 12.00 uur gecontroleerd op de Schroeweg in Middelburg. Op deze plek zijn 1.323 voertuigen aan een controle onderworpen. Daarna is gepost op de Sloeweg in Vlissingen. Tussen 13.30 en 18.00 uur zijn 5.225 voertuigen aan de kant gezet. In totaal zijn er twee bekeuringen uitgedeeld. Van een personenauto lag een luchtfilter los en bij een andere auto was de APK verlopen. Ook zijn er vier bestuurders geconfronteerd met hun nog openstaande boetes. Er is een bedrag van ruim 1500 euro direct betaald.

Vanwege de CAO-acties van de politie zijn er voor 14 eenvoudige overtredingen alleen waarschuwingen gegeven. Het gaat dan om zaken als het niet bij zich hebben van een rijbewijs, een defect remlicht, een defect achterlicht en het niet dragen van een gordel.

Tijdens deze controles is er samengewerkt met de douane die inspecties heeft uitgevoerd op voertuigen met een buitenlands kentekenplaat of een handelaarskentekenplaat. Twee bestuurders moesten het originele handelaarskentekenplaat ter plaatse laten brengen. Naar twee buitenlandse voertuigen wordt nog een nader onderzoek ingesteld. Onduidelijk is of de auto ingevoerd diende te zijn en zo ja of er dan ook wegenbelasting aan Nederland is afgedragen. Als blijkt dat er de zaken niet op orde zijn, kan dit een naheffing en een bekeuring opleveren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cerebrus (14-3-2015 om 11:02)
1323 voertuigen aan een controle 'onderworpen'. Zo klinkt het alsof ze echt iets hebben gedaan. In werkelijkheid rijden er gewoon 1323 auto's langs en doet de camera al het werk.
Herrie (14-3-2015 om 09:13)
Wat een leuke reacties hier weer. Hoog niveau! Goed dat die controles er zijn, gebeurt ook niet iedere dag dus wat is de overlast? Als je zorgt dat je je zaakjes op orde heb heb je niets te vrezen.
opa 104 (14-3-2015 om 09:09)
ik zie dat veel mensen problemen hebben met de controles,en afgeven op de wetshandhavers. als iedereen zich gewoon aan de regels houdt en op tijd zijn boetes en belastingen betaald zijn er geen controles meer nodig,en hoeven we ook geen geld meer uit te geven aan zo veel politiemensen.
wim (14-3-2015 om 07:13)
Toch zie je telkens bij zulke grote controles dat het elke keer toch aanhoudingen zijn met openstaande boetes in totaal 1500 euro,s die dan gelijk worden afgerekend,ik begrijp niet dat er zoveel geld bij zich dragen vooral in de tijd waar we nu in leven
willywortel (14-3-2015 om 06:31)
veel mensen klagen, maar ik vind deze actie een goede zaak, als jij en ik gewoon alles op orde hebben is er niks aan de hand, en kun je doorrijden, will de politie heeft zeer zeker belangrijker dingen, maar daar hebben ze ook mensen voor., mensen zo als jij en ik die ook doen wat hun voorgedragen word. maar er zijn veel zeikerds die voor ieder wisselwasje de politie bellen, zelfs voor een scheldpartij, wat denkt u zelf, als er nog 20 van zulke mensen bellen, dat de politie tijd heeft om te komen, er zijn dan op dat moment belangrijkerer zaken.
monika (14-3-2015 om 00:16)
De politie , douane, belastingdienst dat zijn de grootste crinimelen van nederland stonden langs de weg met de (ANPR) scanauto . Lekker bezig jongens want de schatkist moet natuurlijk helemaal gevuld worden en het volk mag daarvoor opdraaien . De Rijdende Rechter vindt het CJIB een geldzuchtige, oneerlijke en vooral gewetenloze instantie die er niet is voor verkeersveiligheid, maar slechts bestaat om jaarlijks één miljard aan boetes binnen te harken voor de staat. En voor dat megalomane pand van hun .
Cookie-instellingen beheren