Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 30 km

Honderden kilo's illegale vis in Vlissingen

Toegevoegd: 20-03-2015, 19.49 uur
Door: Rolf de Feijter

VLISSINGEN - Visserij inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben vandaag in Vlissingen 433 kilo verse zeevis aangetroffen in een bedrijfsbus.

De bedrijfsbus is eigendom van de 70-jarige Arnemuidenaar H.M., tevens reder/eigenaar van een vissersschip. In een nabijgelegen garagebox van de 57-jarige Vlissingse vishandelaar J. de R. vonden de inspecteurs nog een partij van 126 kilo verse zeevis, waarvan 89 kilo ondermaats bleek te zijn. De herkomst van de aangetroffen vis was onduidelijk. De vis was niet geregistreerd in het systeem van visquota en is dus illegaal.  

De vis is in beslag genomen. De NVWA maakte proces-verbaal op tegen zowel de vishandelaar als de reder/eigenaar.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jobie (22-3-2015 om 16:27)
Wat zijn deze reacties triest zeg. Je moest eens weten wat er allemaal gebeurd hier in Nederland. Meisjes van 14 die door pooiers achter een raam gezet worden of moordenaars die onschuldige mensen vermoorden vind ik wel een heel stuk erger dan dit, laat ze dat soort zaken oplossen. Zielige bedoeling hier in Nederland. Het wordt steeds gekker.
Vlissinger0118 (21-3-2015 om 13:30)
Apart dat mensen zich hier zo druk om kunnen maken, ik erger me meer aan de jonge lui die in hun kleine hatch-back hele dagen drugs dealen tot diep in de nacht. Vol gas optrekken en subwoofer volle bak aan, en hier word al jaren niks aan gedaan. Een simpel visje in de maatschappij brengen is misschien niet goed te praten het zou voor vele een gezondere levensstijl zijn als ze wat meer VERSE VIS eten! Smakelijk nvwa inspecteurs! Laten we belangrijkere prioriteiten aanpakken in onze stad en zet wat meer druk op die kansloze drugs dealende figuren. Amen..
Hendrik (21-3-2015 om 11:02)
Je hebt er geen idee van wat die mensen de laatste jaren al hebben moeten inleveren. En iets illegaal doen is inderdaad niet goed te praten maar wel een logisch vervolg van de opgelgde regels.
verse vis (21-3-2015 om 10:12)
Ik denk dat iedere inspecteur van de nvwa met een flinke zak vis na huis is gegaan.
willem77 (21-3-2015 om 09:57)
ik hoop dat de vis alsnog wordt verkocht. of mag dat niet en wordt die vis vernietigd?? dat zou pas echt schandalig zijn.
zonde (21-3-2015 om 09:39)
@ Joris.. "zware criminelen?" dat gaat wel ver hoor. maar ik sluit me aan bij de reactie van jorgen. sportvissers zijn op deze manier zéker de dupe, je koopt een vispas en vangt vervolgens niks doordat lui als dit zich niet aan de regeld houden. nu is het een keer raak dat deze figuren worden gepakt.. maar dit is volgens mij het topje van de ijsberg.....
Cookie-instellingen beheren