Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bestuurder ongeval Vlaketunnel was dronken

Toegevoegd: 22-03-2015, 11.43 uur
Door: Rolf de Feijter

VLAKE - De bestuurder die afgelopen nacht een ongeval veroorzaakte in de vlaketunnel was dronken. Hij had ook geen geldig rijbewijs.

Het ongeluk gebeurde even na 04.30 uur op de rijbaan richting Goes. Een bestelbusje ging door nog onbekende oorzaak slingeren en klapte tegen de tunnelwand. Hierna ging de auto over de kop en gleed op het dak door. De bestuurder zat niet bekneld maar werd vanwege mogelijk letsel door brandweer en ambulancepersoneel uit zijn auto gehaald. Agenten controleerden hierna of de 25-jarige bestuurder (woonplaats nog onbekend) alcohol had gedronken. Het resultaat van de ademtest was 750 ug/l.

Het slachtoffer is voor controle met de ambulance meegegaan naar het ziekenhuis in Goes. Daar werd hij door de politie gehoord en heeft een GGD-arts een bloedproef van hem afgenomen. De uitslag hiervan wordt binnen twee weken verwacht. Tijdens het politieonderzoek bleek dat de man voor enkele vonnissen nog gesignaleerd stond. Verder was zijn rijbewijs sinds december 2012 ongeldig. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vanwege het ongeval werd de Vlaketunnel in beide richtingen afgesloten. Dit leidde op de A58 aan beide kanten tot korte files. De brandweer heeft de weg schoongeveegd. De beschadigde auto is door een bergingsbedrijf weggetakeld. Rond 05.45 uur werd de tunnel vrijgegeven, waarna bleek dat er storing in de slagbomen was ontstaan. Automobilisten die stil stonden voor de tunnel in de richting van Bergen op zoom, moesten hierdoor nog ruim een half uur wachten. Zij konden uiteindelijk hun weg vervolgen via de vluchtstrook.

Zie ook:
Stremming Vlaketunnel na ongeluk (22-03-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Coco (24-3-2015 om 09:04)
Straffen deze man, nooit meer achter het stuur!
jacob (23-3-2015 om 09:27)
@overheid is fout, Oh ja ieder mens maakt fouten ben ik met je eens. Maar als je rijbewijs is ingetrokken en je rijdt bezopen in een voertuig dan is de overheid niet fout maar deze dwaas. En om een vergelijking te trekken met pedofilie raakt kant nog wal, en ook die lui worden vervolgd en krijgen straf en zijn in de bajes persona non grata.
jan (22-3-2015 om 18:20)
Is gelukkig weer goed afgelopen,mede door het tijdstip
kees (22-3-2015 om 17:05)
Inderdaad nu levenslang het rijbewijs innemen weer een cursus alcohol en verkeer opleggen bij het CBR voor 1800 euro en verder alle maar dan ook alle kosten die er gemaakt zijn tot en met economische schade van bedrijven allemaal op hem declareren via een advocaat. Kan hij zijn leven lang voor betalen via loonbeslag.
overheid is fout (22-3-2015 om 15:38)
Elk mens maakt fouten, dus ook dit mens! Deze man wordt erger gestraft dan een pedofiel! Dus hier klopt ook niks van! Als ze aan je kinderen zitten wil je ook dat zo,n schoft gepakt wordt, maar dan doen ze niks...
toezichthouder (22-3-2015 om 12:55)
Op laten draaien voor alle kosten en overlast dus kosten laten betalen van alle uitgerukte hulpdiensten, volledige kosten van het ziekenhuis, kosten voor het afsluiten van de tunnel etc.
Cookie-instellingen beheren