Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Automobilist Groede werd achtervolgd

Toegevoegd: 23-03-2015, 10.23 uur
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De bestuurder van de auto die vannacht in Groede van een dijk reed werd door de politie gezocht vanwege een diefstal. Hij was na het ongeluk spoorloos maar kon vannacht alsnog worden aangehouden.

De automobilist, een 24-jarige man uit Breskens, werd vannacht in zijn woning aangehouden. Hij was eerder door agenten betrapt op het terrein van de milieustraat aan de Transportweg. Dat gebeurde rond 02.10 uur.

Agenten zagen toen bij de milieustraat een auto staan. Gezien het tijdstip en het feit dat de auto nog warm was besloten ze een kijkje te nemen. Vanaf het afgesloten terrein van de milieustraat hoorden ze vervolgens geluiden. Na over een hek geklommen te zijn troffen ze de verdachte aan. Deze ging er echter snel vandoor.

De man wist zijn auto te bereiken en reed met hoge snelheid weg. De dienders zetten hierop de achtervolging in. Op de Krabbedijk in Groede vloog de auto van de verdachte vermoedelijk uit de bocht. Toen de agenten bij het voertuig aankwamen troffen ze deze leeg aan. Met meerdere eenheden en met behulp van de politiehelikopter is nog naar de man gezocht. Maar hij werd niet meer gevonden.

Aan de hand van het kenteken kon de bestuurder eenvoudig worden achterhaald. Hij is vervolgens thuis aangehouden. De man is op het politiebureau onderzocht door ambulancepersoneel en vervolgens ter controle overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen.

Het rijbewijs van de man is ingevorderd en in verband met het ongeval is urine bij de man afgenomen. Hij verkeerde mogelijk onder invloed van drugs. In verband met verder onderzoek is de verdachte vastgezet. Of dat hij op de Transportweg iets ontvreemd is is nog onduidelijk.

Zie ook:
Bestuurder spoorloos na ongeval Groede (23-03-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wouter k. (26-3-2015 om 04:46)
Prachtig dat ze deze snotneus eindelijk eens pakken. Grootste rat van breskens en omgeving. Rijbewijs in beslag houden voor 2 jaar ivm artikel 5. Daarnaast emg cursus zou ook niet verkeerd zijn. Vervolgens een geldboete laten betalen, enkeltje afkick kliniek, bergingskosten betalen, kosten hulpdiensten voor eigen rekening en om af te sluiten helicoptertje betalen. Met andere woorden meneer heeft hier over 10 jaar nog financiele schade.
wim (24-3-2015 om 19:23)
Ik kan niet anders zeggen politie weer een zeer goede aanpak zoals hier gebeurt is om zulke lui op te pakken dus de achtervolging is prima verlopen waardoor die lui gevat konden worden,ik vermoed dat dit niet de eerste keer is geweest van de uit Breskens.
Apotheose (24-3-2015 om 19:19)
@peter Beste Peter. Je kan idd afwachten en kijken of de persoon en auto in kwestie de juiste is. Echter heeft het wetboek van strafvordering enkel beperkingen omtrent aanhouden op heterdaad en buitenheterdaad. Boefje mag alles was de wet hem verbied en heeft nog rechten ook. Politie is gebonden aan wetten, procedures en protocollen. Als ze het boefje lieten lopen/ rijden gaat daar een hele tijd overheen. Tijd die de politie beter aan iets anders kan besteden. En ja. Het is en blijft een dief de volgende keer haalt hij heel jou huis overhoop en jat alles weg. Kijken hoe je dan reageert als de politie hem Laat rijden en lopen. Gezwets altijd van jullie!
TD (24-3-2015 om 18:17)
Voor al die betweters die een bekend zijnd kenteken verheiligen: wat als de auto zojuist gestolen was? Of de kentekenplaten vervalst? Dan is het van belang de daadwerkelijke bestuurder en/of inzittende(n) erbij te krijgen, anders is er geen enkele vorm van vervolging mogelijk. Ik wil al die zure 'reageerders' wel eens horen wanneer er bij hen ingebroken wordt, er een kenteken bekend is en de politie staakt de achtervolging en achteraf blijkt de auto gestolen... dan 'durven'ze weer niet te achtervolgen of in te grijpen. Kortom, in NL is het volgens vele mensen nooit goed, wat ze ook doen. En Peter, kent u dat gezegde, 'de beste stuurlui staan aan wal'?
T.R. (24-3-2015 om 08:44)
Ik hoop dat ze bij u een keer komen inbreken kijken hoe slim jullie dan zijn.
cq (23-3-2015 om 12:27)
Tja wederom een achtervolging, maar als je hier genoeg surveillance hebt moet je deze achtervolging niet inzetten alsof er een zeer zware crimineel gezocht wordt? Deze is zich natuurlijk rot geschrokken, en heeft er flink het gas op gehouden. Dit had ik slimmer aan gepakt, het kenteken was toch bekent neem ik aan?
Cookie-instellingen beheren