Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
72 files van totaal 255 km

Dronken bromfietser betrapt in Kapelle

Toegevoegd: 03-04-2015, 15.04 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Een 19-jarige man uit de gemeente Reimerswaal heeft afgelopen nacht een dagvaarding gekregen omdat hij in beschonken toestand zijn bromfiets bestuurde.

D
e verdachte reed rond 00.15 uur over de Noordweg (N670) in Kapelle. Surveillerende agenten hielden hem staande omdat zijn verlichting niet goed functioneerde. Toen de agenten doorkregen dat de man mogelijk gedronken had werd hij meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. De man bleek 2,7 keer (= 610 ug/l) te veel gedronken te hebben.

De man heeft een dagvaarding gekregen om te verschijnen op een OM-zitting. Volgens de politie wordt aan zijn rijvaardigheid/rijgeschiktheid getwijfeld en is daarom een zogenaamde vorderingsprocedure gestart. Dit betekent dat hij een cursus en een alcoholprogramma moet volgen. Daarnaast zal hij zich moet laten onderzoeken. Tot slot is ook nog een boete uitgereikt voor het rijden zonder verlichting.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (3-4-2015 om 19:08)
Wat is zijn verantwoordelijkheid als jongen van 19 jaar dronken op zijn bromfiets met gebreken bestuurt,ik vermoed dat dit niet zijn eerste keer geweest is om dronken een bromfiets te besturen ik vind zijn straf voor zijn leeftijd zeer onvoldoende veel zwaarder straffen en de komende vijf jaar geen brommer of andere mogelijkheden wat rijden betreft te gebruiken.
Cookie-instellingen beheren