Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 7 km

Politie legt scholierenfeest Middelburg stil

Toegevoegd: 03-04-2015, 15.43 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in het centrum van Middelburg een feest stilgelegd omdat diverse minderjarige feestvierders dronken op straat rondliepen.

Agenten zagen rond 02.00 uur op straat bij een horecagelegenheid in de Schuttershofstraat diverse dronken minderjarigen rondzwalken. Portiers ter plaatse hadden hun handen vol om lastige feestvierende scholieren buiten te houden.

Hierop werden de organisatoren van het feest aangesproken en geconfronteerd met het feit dat er diverse minderjarige dronken jongeren op straat stonden. Het feest is vervolgens op last van de agenten stilgelegd.

Van de aanwezige minderjarige feestvierders die alcohol hadden gedronken zijn de personalia genoteerd. Hun ouders worden er van op de hoogte gebracht dat hun minderjarige kinderen alcohol hebben gedronken. Ter plekke werd ook een 17-jarige jongen uit de gemeente Veere aangehouden.

Volgens de politie is de 17-jarige meegenomen vanwege openbare dronkenschap en recalcitrant gedrag. De aangehouden jongen is ter ontnuchtering in een politiecel ingesloten. Volgens de politie krijgen zoveel mogelijk van de minderjarige jongeren een doorverwijzing naar HALT.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeeuwse (6-4-2015 om 10:39)
Heeft de politie niets beters te doen; en daar willen ze dan ook nog salarisverhoging voor krijgen. De functie van politieagent heeft toch geen inhoud meer op deze manier. Salarisverlaging of functievoorwaarden en functie eisen aanpassen.
Moedergans (4-4-2015 om 12:16)
Bla bla bla wat een poeha! Inderdaad zijn de meeste die hier onderstaand nog nooooooit hebben gedronken. Makkelijk met vingertjes wijzen en oordelen. Ach ja laat ze toch! Was dit een paar jaar geleden had er geen haai naar gekraaid.
Wil (4-4-2015 om 11:47)
Wát een ellende allemaal zeg! Inderdaad wat @40 plusser zegt, stiekem gedoe werkt dit in de hand. Verder zijn we allemaal jong geweest en hebben we 'plezier' gehad en nu mag de jeugd niks meer. Over 20 jaar kijken we terug op dit soort berichten en concluderen we dat er toch zeer betuttelend werd gedaan.
Robert (4-4-2015 om 10:00)
Wat een drukte over niets. En naar Halt vanwege een biertje teveel? Beschamend dat we zover gezonken zijn.
Kees (4-4-2015 om 08:18)
Zijn jullie nooit jong geweest????
40 plusser (4-4-2015 om 07:14)
Vroeger dronk men ook alcohol voor hun 18e, het probleem is alleen dat ze nu zijn over gestapt op sterke drank en mix-drankjes. Wat gebeurd er als er een verbod is, dan is het spannend voor de jeugd en gaan ze los. In onze tijd (in het pre-gsm tijdperk) was er meer sociale controle, en als je een biertje te veel dronk werd je erop aangesproken door een (goeie) cafebaas of ouder. Nu moet het stiekem. In onze tijd ging men bijv op vrijdagmiddag biertje doen na schooltijd met vrienden, en zat je om 6 uur beetje aangeschoten achter de aardappelen bij pa en ma. Nu duiken ze na school achter de computer of telefoon en als ze dan een feestje hebben moet het gelijk veel, snel en laat.
Cookie-instellingen beheren