Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Vrouw in cel wegens niet betalen boetes

Toegevoegd: 06-04-2015, 11.17 uur
Door: Rolf de Feijter

TERNEUZEN - Een 40-jarige vrouw uit Terneuzen werd zondagavond door de politie gearresteerd vanwege openstaande boetes.

Ze had voor 6.025 euro aan niet betaalde boetes openstaan. Ze kon dit bedrag bij haar arrestatie niet voldoen. Om haar tot betalen te dwingen is ze in gijzeling genomen en overgedragen aan het Openbaar Ministerie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michaël Kuijpers (12-4-2015 om 00:03)
Het gaat niet om betalen, het gaat om gestraft worden en gevangen zitten is al zwaarder gestraft dan de geldboete betalen. Gevangen zitten is echt geen midweekje Centerpacs of zo, met 2 op een cel en wie die ander is en wat hij op zijn kerfstok heeft weet je ook niet, maar je zit er wel 7 lange dagen bij in een cel.Als je geld hebt koop je je vrijheid lukt niet als je in de bijstand of ww zit, sterker nog je kunt niet eens je recht halen want er moet eerst zekerheid gesteld worden eer dat de rechter naar je luistert! Toonbeeld van klasse justitie.Daarbij komt ook nog eens dat de dagen dat je gegijzeld word je eventuele ww of bijstandsuitkering stopt dus de maand erna heb je nòg minder te besteden terwijl die boete onveranderd blijft.
jan (11-4-2015 om 10:54)
Terecht.Iedereen moet betalen.En als je geen geld hebt moet je ook geen boetes maken.Lekker makkelijk als he geen geld hebt maak je gewoon boetes en niemand kan je wat maken....Gewoon opsluiten die hap en Voor die 6000 euro 1200 uur laten werken.Dat moet iemand die werkt voor een minimumloon en zich netjes aan de regels houd en geen boetes maakt namelijk ook!!
Michaël Kuijpers (10-4-2015 om 22:40)
Wat ik mijzelf afvraag is waarom wij in Nederland arme mensen dubbel straffen? Want gijzelen is gewoon in de gevangenis zitten 7 lange dagen, kom je vrij maar kan elk moment weer gegijzeld worden.Niet dat daarmee je straf weg is nee die blijft zoals die was. Ja verzonnen door figuren die crimineel 4,7 miljoen geven, dat zal het zijn.
JK (7-4-2015 om 22:52)
Als er nu eens ff een paar driedelig gepakte heren van de topbonusfunctie bij de banken opstaan en een "schamel fooitje" van hun riante bijelkaar gegriezelde geld aan deze vrouw geven,... Dan durf ik misschien ook weer een paar centjes naar de bank te brengen
peter (7-4-2015 om 09:08)
Laten we even nadenken, zoveel boete krijg je niet voor fietsen zonder licht. Hier zit meer achter. Maar ook fout van ministerie, niet zover op laten lopen, dit is voor sommigen nooit op te brengen, sneller ingrijpen en laten betalen of inhouden van inkomsten. Verder prima werk, oppakken dat soort, ik betaal ook m'n boetes (soms met tegenzin).
wim (7-4-2015 om 07:29)
Das een koopje en ze krijg nog te eten toe en dat voor zon schuldbedrag
Cookie-instellingen beheren