Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
101 files van totaal 374 km

Zeiljacht zonder brandstof Westerschelde

Toegevoegd: 10-04-2015, 09.06 uur
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De KNRM-reddingsboot van Breskens is donderdagmorgen uitgevaren om een zeiljacht te hulp te schieten die op de Westerschelde zonder brandstof was komen te zitten.

De bemanning van het Belgische zeiljacht was vanaf zee onderweg naar de haven van Breskens. Er was echter bijna geen wind meer, waardoor er op de motor moest worden gevaren. Hoogstwaarschijnlijk was de brandstofmeter niet zo nauwkeurig meer, want een kleine anderhalve mijl voor de havenmonding bleek de tank leeg.

Voor de drie zeilers zat er niets anders op dan hulp in te roepen. Even na half twaalf werd de KNRM opgeroepen. Een opstapper bracht een sleepverbinding tot stand en de redders wisten het zeiljacht vervolgens veilig af te leveren bij het tankstation in de haven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
storm (10-4-2015 om 10:21)
Kijk waar ik me aan stoor dat is er zijn in het verleden afspraken gemaakt.de KNRM is voor het redden van mensen.Maar de laatste tijd worden ze overal voor inzet.Zodat de bergers alle klussen hun neus voorbij gaan.
Cookie-instellingen beheren