Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
125 files van totaal 490 km

Weer mensen van zandbank gered

Toegevoegd: 10-04-2015, 22.30 uur
Door: Roland de Jong

RENESSE - Voor de tweede keer in korte tijd zijn de hulpdiensten vrijdag mensen te hulp geschoten die bij Renesse vast waren komen te zitten op een zandbank.

De personen bevonden zich op de Verklikkerplaat voor het Noordzeestrand bij Renesse. Bij laag water kan vanaf het strand naar deze plaat worden gelopen maar wanneer het vloed wordt, komt het water te hoog om nog terug naar het strand te lopen.

Twee reddingsboten van de KNRM werden rond 16.10 uur opgeroepen om de groep, bestaande uit toeristen, te evacuëren voordat het water nog hoger kwam te staan. Voor zover bekend is iedereen in goede gezondheid in veiligheid gebracht.

Minder dan een maand geleden werd ook al groot alarm geslagen voor mensen die zich op de zandbank bevonden. Ook diverse andere keren ging het mis. Ter plekke staan waarschuwingsborden en onlangs is besloten er daar nog eens vier aan toe te voegen. De borden geven in het Nederlands en Duits aan dat een wandeling naar de zandbank levensgevaarlijk is vanwege plotseling opkomend hoog water en de kans op drijfzand.

Zie ook:
- Personen van zandplaat Renesse gered (23-03-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (11-4-2015 om 12:45)
Het idee van hoog- en laagwater is blijkbaar nog niet tot iedereen doorgedrongen...
c koens (11-4-2015 om 09:40)
wie betaalt de rekening voor dit levensgevaarlijk uitstapje
Edwin (11-4-2015 om 07:23)
Ondanks de waarschuwingsborden toch het risico nemen? Kunnen de eventuele kosten dan niet verhaalt worden op die betweters?
Cookie-instellingen beheren