Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
94 files van totaal 379 km

Grote controle rond Hof van Tange

Toegevoegd: 22-04-2015, 17.22 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Middelburg is rond 14.00 uur een grootschalige integrale mobiliteitscontrole gestart. De controle vindt plaats op en rond het Hof van Tange.

Op verschillende locaties langs invalswegen van de gemeente staan ANPR-voertuigen die de kentekens van de passerende voertuigen scannen. Indien blijkt dat er iets niet in orde is met het voertuig en/of de eigenaar, wordt deze meegenomen naar het Hof van Tange voor een verdere controle.

Tijdens de actie controleert de Belastingdienst onder andere op openstaande belastingschulden en het onrechtmatig rijden met een voertuig met een buitenlands kenteken. De politie controleert onder andere op openstaande verkeersboetes en vonnissen, op rij- en kentekenbewijzen, de verkeerstechnische staat van voertuigen en op te hard rijdende brommers en scooters.

Een ander belangrijk aandachtspunt van de politie is de opsporing van daders van de zogenaamde WOS-feiten. WOS staat in dezen voor Woninginbraken, Overvallen en Straatroven. Daarnaast is de gemeente Middelburg aanwezig voor het controleren op openstaande gemeentelijke belastingschulden en boetes. 

Dauwendaele
Dergelijke controles zijn al eerder gehouden tijdens het zogeheten interventieproject Dauwendaele. Dit project is inmiddels afgelopen maar de mobiliteitscontroles worden wel voortgezet. Doel van de controle is volgens een woordvoerder van de gemeente het zichtbaar aanpakken van fraude en misstanden en daardoor het vergroten van de nalevingsbereidheid onder inwoners en bezoekers van de gemeente Middelburg.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (22-4-2015 om 20:41)
Veel inbraken hier de laatste tijd in de buurt, toch maar liever de burgers lastig vallen.. Ik snap het niet meer !
Cookie-instellingen beheren