Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
113 files van totaal 408 km

Ruim 100 boetes bij controle Middelburg

Toegevoegd: 23-04-2015, 10.01 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij de grootschalige mobiliteitscontrole in Middelburg zijn woensdag 7 bekeuringen uitgeschreven. Daarnaast zijn er, in het kader van de CAO-acties van de politie, 83 waarschuwingen gegeven voor lichtere overtredingen. Verder hebben 97 voertuigen een snelheidsovertreding begaan en zijn negen voertuigen in beslag genomen.

De bekeuringen werden onder meer uitgeschreven voor de technische staat van de auto’s en bromfietsen (waaronder geluid), rijden zonder rijbewijs, onverzekerde voertuigen en rijden onder invloed. In totaal werden ruim 7.000 voertuigen gescand. Als er aanleiding toe was, verwezen motorrijders van de politie de auto’s en brommers naar Hof van Tange waar ze uitgebreid werden gecontroleerd. Bij 237 voertuigen was iets justitieel, strafrechtelijk of fiscaal niet in orde.

Bij de Belastingdienst is een bedrag van ruim 3.000 euro direct per pin voldaan. De Belastingdienst heeft daarnaast op 33 voertuigen beslag gelegd, waarvan er 9 werden weggesleept omdat duidelijk was dat de belastingschuld niet zou worden betaald. De overige 24 voertuigen mochten doorrijden, maar de eigenaren moeten binnen 4 weken hun belastingschuld betalen, anders wordt het voertuig alsnog verkocht.

Verder zijn er 6 onderzoeken opgestart naar personen met onverklaarbaar vermogen. Acht eigenaren van voertuigen met buitenlands kenteken krijgen een naheffing van in totaal 12.000 euro vanwege het onterecht rijden met een buitenlands kenteken. Drie voertuigen voldeden niet aan de inrichtingseisen van een bestelauto. Deze eigenaren ontvangen een naheffing van in totaal 10.000 euro. 


De politie heeft verder een bedrag van 665 euro aan openstaande boetes geïnd. Orionis Walcheren gaat 21 personen nader onderzoeken om te kijken of zij recht hebben op de uitkering die zij krijgen. Tot slot inden de deurwaarders van de gemeente Middelburg voor 600 euro aan openstaande gemeentelijke belastingen.

Doel van de controle was het zichtbaar aanpakken van fraude en misstanden en daardoor het vergroten van de nalevingsbereidheid onder inwoners en bezoekers van de gemeente Middelburg.

Zie ook:
- Grote controle rond Hof van Tange (22-04-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
patatje (23-5-2015 om 22:29)
Ach als je je zaakjes voor elkaar hebt is er toch niets aan de hand? Ook mij overkomt het wel eens dat ik een bekeuring voor te hard rijden heb maar als je je rijbewijs voor je werk nodig hebt en je gaat dan 50+ te hard dan ben je gewoon stom....Geldt trouwens ook als je bezopen gaat rijden. Het enige irritante van die controles is dat het je extra tijd kost en daardoor misschien te laat bent op een afspraak of werk.
Rick (23-4-2015 om 13:53)
Wat een vreselijke onzinreacties hier. Iedereen wordt de dupe van mensen die hun belastingschulden niet betalen. En het CJIB die mensen kapot maken? Misschien hadden die mensen gewoon niet moeten drinken voor ze gingen rijden of 50+ km te hard gingen rijden. Eigen schuld dikke bult. Aan de andere rascistische opmerkingen hier ga ik niet eens worden vuil maken. Walgelijk.
Matthijs (23-4-2015 om 13:50)
En ondertussen wordt nog geen 3% van de criminaliteit opgelost en gaan inbrekers vrijuit omdat er, zogenaamd, niet genoeg collega's zijn om boeven te vangen. Duidelijke BS aangezien ze wel altijd mensen hebben om de staatskas te spekken. Als bestuurder van een voertuig wordt je aan alle kanten genaait als je perongeluk een overtreding begaat. Als bestuurder van een land, provincie of gemeente ga je zelfs bij bewuste corruptie en fraude nog vrijuit en de crimineel is helemaal buiten het zicht.
Peter Quarius (23-4-2015 om 13:02)
Zo dat geld kan weer naar de Grieken.
abczeeuw (23-4-2015 om 12:48)
En die 12.000 euro die betaald moet worden door onze buutenlandse medewerker? DIE zien we nooit meer terug Want de buitenlanders verdwijnen gewoon naar hun geboorteland. Terwijl bij de Nederlander de auto wordt ingenomen omdat de eigenaar zeer ws nooit zal betalen. Nederland blijft een luilekkerland voor alle niet-Nederlanders.
Jaap (23-4-2015 om 11:24)
Peter slaat de plank volledig mis of hij moet iemand zijn die in een wereld leeft zonder ook maar 1 regel. Ja, de Staat komt geld tekort maar iedereen in Nederland moet zijn verzekering of belasting gewoon betalen. Er wordt niets afgepakt. Als ik een brood bij de bakker ga halen moet ik dat toch ook betalen? Peter niet die loopt daar gewoon de winkel mee uit en gaat dan allerlei niet ter zake doende argumenten verzinnen om duidelijk te maken dat hij gewoon recht heeft op dat brood. Kom op zeg.......effe nadenken.
Cookie-instellingen beheren