Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

OM wil bijlman niet vervolgen

Toegevoegd: 23-04-2015, 16.47 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een oud-inwoner van Heinkenszand, de 44-jarige G. V. is donderdag in Middelburg opnieuw ontslag van rechtsvervolging gevorderd.

V. klom op 28 februari 2013 tijdens een 'een psychotische episode' in verwarde toestand op het schuurdak van zijn buurman, beschadigde het dak met een zwaard, bedreigde de buurman en bewerkte diens voordeur met een bijl.

In oktober 2013 eiste de officier van justitie eenzelfde straf, maar toen besliste de rechtbank in een tussenvonnis dat V. nog eens moest worden onderzocht door gedragsdeskundigen. Tegen de man was twee weken geleden ontslag van rechtsvervolging en opname in een inrichting voor een jaar geëist. De rechtbank acht de feiten overigens wel bewezen.

Uitspraak 7 mei.

Zie ook:
- Cel- en werkstraf voor poging doodslag (04-08-2014)

Eis taakstraf wegens omver rijden buurman (21-07-2014)
Man ontslagen van rechtservolging (19-09-2013)
- Aanhouding wegens vernieling en bedreiging (01-03-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (23-4-2015 om 19:01)
oke hij moet 1 jaar in een inrichting zitten en is dan volledig genezen? Daarna is dus alles vergeten en vergeven. Leuk voor de slachtoffers en de buurt. Over een jaar komt hij dus weer terug daar als de huur intussen niet is opgezegd. Hetzelfde met de dader die Linda de Mol die is dan vrijgelaten omdat hij "spontaan" zwaar dementerend is geworden. Dat was hij in voorliggende periode nog niet maar nu spontaan wel
Cookie-instellingen beheren