Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Jonge scooterdieven met vuurwapen

Toegevoegd: 07-05-2015, 12.08 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft woensdagavond twee 17-jarige jongens uit Terneuzen aangehouden nadat zij betrapt waren op het rijden met een gestolen scooter. Bij één van hen werd vervolgens een vuurwapen aangetroffen.

De twee werden opgepakt nadat een getuige woensdagmiddag rond 17.20 uur twee verdachten signaleerde die op de gestolen scooter van een familielid reden. Even later zag de getuige, inmiddels vergezeld door het familielid, de verdachten op de Zeldenrustlaan staan.

Toen de twee doorkregen dat ze betrapt waren bedreigde één van de scooterrijders de tegemoetkomende mannen met een vuurwapen. Vervolgens namen de verdachten zonder scooter de benen. 
Opgeroepen agenten wisten de verdachten binnen een half uur te achterhalen en aan te houden.

Het vuurwapen werd later op aangeven van één van de verdachten teruggevonden in een brandgang. De jongens zijn voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Beiden zitten nog vast. Hen wordt onder meer heling en vuurwapenbezit ten laste gelegd. De gestolen scooter gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marieke (11-5-2015 om 09:24)
Het betreft hier blanke jongens. Inderdaad erg triest op deze leeftijd zulk gedrag te vertonen. Echter jullie weten de achtergrond niet van deze gezinnen. Ik toevallig van één hen wel. Deze jongen heeft het erg moeilijk door het verlies van één van zijn ouders. Uiteraard is dit geen reden maar jongens die op school niet goed mee gaan, buitensporig gedrag vertonen worden veel te slecht begeleid en aan hun lot overgelaten in onze maatschappij. Opvoeden van jongens met zo'n probleem is zeer lastig zonder hulp, zeker als de ouder zelf ook een verlies moet verwerken. Ik hoop dat deze jongen de hulp krijgt die hij nodig heeft !
Jaap (10-5-2015 om 00:49)
@vlissinger , ik ken toevallig de ouders van 1 van de jongens, en geloof me je weet niet waar je het over hebt. Er komt zoveel meer bij kijken,volgende keer niet gelijk oordelen zonder het hele verhaal te weten! Ik praat de acties van de jongens echt niet goed, maar dit ligt niet aan de ouders!
JK (9-5-2015 om 18:50)
dienstplicht weer invoeren. keihard aanpakken en corrigeren.
martin (8-5-2015 om 22:52)
ik ben blij dat er eens een paar gepakt zijn nu de rest nog eerst die twee maar eens laten suderen van het weekend in TORENTIJD zonder hun pa en ma .en maandag weer verhoren wat betreft diefstal en weet ik wat nog wat.wat ze gedaan hebben.volgens mij wordt het druk in het spinhuis.het valt nu al op in de buurt zo lekker rustig .bedankt oplettende burgers en Politie terneuzen.
Vlissinger (8-5-2015 om 12:45)
@Jaap, de opvoed kwaliteiten van zulke pareltjes kunnen we elke dinsdagavond rond 20:30 op NPO1 zien, bij u is zeker alles wat niet blank is zielig?
Willem van der P (8-5-2015 om 11:58)
@ Jan , jammer dat je weer laat zien dat je kort door de bocht ben met je vooroordelen. Maar ik zou je maar is teleurstellen ik heb erop staan kijken en dit keer waren beide jongens van Nederlandse komaf! ;) (dus denk jij maar is even na voor dat je zoiets klakkeloos op Internet neerzet). Maar dit zegt al genoeg over jou als persoon! ZWAK EN LAF.
Cookie-instellingen beheren