Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jagende honden betrapt in Veerse bos

Toegevoegd: 13-05-2015, 14.42 uur
Door: Roland de Jong

VEERE - Vanmorgen is een 74-jarige vrouw uit Middelburg op de Landschuurweg in Veere bekeurd omdat zij haar drie honden telkens onaangelijnd laat jagen in het Veerse bos.

De afgelopen maanden zijn hierover diverse klachten binnengekomen bij de politie. Melders zagen de vrouw telkens met haar drie honden in het bos- en landbouwgebied rondom het Veerse bos lopen. Geconstateerd werd dat de honden iedere keer niet aangelijnd waren en achter klein wild aangingen. De dieren werden vervolgens aangevreten.

Vanmorgen zijn de vrouw met haar honden op heterdaad betrapt nadat er wederom een melding bij de politie was binnengekomen. Eén van de honden, een hazewindhond, zat bij aankomst van de politie onder het bloed. De vrouw heeft verklaard dat zij wist dat zij haar honden niet los in het bos mocht laten lopen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissingse (15-5-2015 om 10:18)
Vreemd... wij lopen daar ook wel eens los met onze honden want dat mag gewoon in het Veerse Bos! Honden los in Veerse Bos Losloopgebied het Veerse Bos (120ha) is een mooi en rustig natuurgebied met idyllische wandelpaden langs grillige oude kreken. Honden kunnen hier heerlijk rennen, spelen en zwemmen. Als je de blauwe route volgt, maak je een wandeling van ongeveer 1 uur. Deze route komt vrijwel overal en brengt je altijd weer terug bij de weg waar je auto staat. Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats bij het Klein Museum op de Landschuurweg 5. Langs de Landschuurweg kan je op verschillende plekken het bos in.
vlissingse (14-5-2015 om 11:13)
En weer roept er 1 natuurlijk van honden afmaken, het is niet de schuld van de hond, dat is een natuurlijk instinct van een dier. De eigenaar moet gestraft worden niet de dieren!!!!!!!! Hoge boete geven, misschien leert ze het dan af
speelman (14-5-2015 om 11:07)
Dit is zeker niet goed te praten , maar honden afnemen of afmaken is absurd dit ligt toch helemaal aan de eigenaar die moet honden die jagen daar niet loslaten , op dit moment is er ook veel jong wild ik heb ook vier honden maar ik ga dan naar t strand geef een hoge boete dat helpt misschien of laat de vrouw met eigen ogen zien hoe dieren lijden die aangevallen worden en gebeten worden , en idd vele die ze los laten verpesten het straks voor de goede , en zo simpel als dat om honden te laten inslapen kees vind ik ook een absurde uitspraak dieren hoeven niet te boeten bij wat mensen veroorzaken.
natascha (14-5-2015 om 07:08)
honden laten afmaken?!?! die kunnen er niks aan doen dan hun baasje zo dom is....laat ze dan maar liever herplaatsen en de baas de straf laten voelen!
ik (13-5-2015 om 22:24)
kees slaat nergens op wat jij zegt, die honden kunnen er niks aan doen dat ze loslopen dat zijn de eigenaren die dat doen. ik vind zo en zo dat honden aangelijnd moeten worden op alle plaatsen ook vanwege dat als je niet uitkijkt je nog een loslopende hond aanrijd en dat is zonde voor het beestje. gewoon flinke boetes op zetten dan leren de mensen het wel.
Kees (13-5-2015 om 18:18)
Dit is willens en wetens de honden laten jagen en wel op zicht. Wat een arrogant mens is de eigenaar van de hinden zeg. Bah. Volgende keer de honden inbeslagnemen. Bij een volgende keer de honden laten afmaken, zo simpel is dat. Duidelijk voor andere eigenaren van honden.
Cookie-instellingen beheren