Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vele auto's vernield in centrum Hulst

Toegevoegd: 16-05-2015, 11.54 uur
Door: Rolf de Feijter

HULST - In het centrum van Hulst zijn vrijdagavond en -nacht vele auto's vernield. De politie vraagt benadeelden aangiften te doen en roept getuigen op zich te melden.

De politiemeldkamer kreeg rond middernacht diverse meldingen van vernielde auto's op de Baudeloo. Agenten troffen zeker acht auto's aan die vernield waren. Van een aantal auto's waren de spiegels afgebroken. Over andere auto's was heen gelopen en waren de voorruiten ingetrapt. Het was een behoorlijke ravage.

Rond 01.00 uur kreeg de politie opnieuw een melding van vernielde auto's op het Solmsbolwerk. Ook daar waren ruiten van twee auto's vernield. Ook was een motorfiets omver geduwd, daarbij was zware schade ontstaan aan de kuip van de motor en een spiegel. Toen agenten verder keken, zagen ze in de omgeving van de Refugium dat een paar vuilcontainers omver geschopt of geduwd waren. Ook in de Bellinghof waren van twee auto's de kentekenplaat losgerukt. Ze zagen in de Lange Bellingstraat nog een auto met een ingetrapte voorruit. Ook op de Paardenmarkt stond een personenauto met een ingetrapte voorruit.

De politie is op zoek naar getuigen van deze zinloze vernielingen. De politie is verbaasd dat dat zoveel auto's zo bruut zijn vernield en dat niemand iets gezien of gehoord zou hebben. Mensen met meer informatie kunnen bellen met de politie via 0900-8844. Ook vraagt de politie mensen die zelf de dupe zijn geworden van de vernielingen om aangifte te doen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (18-5-2015 om 06:44)
Zulke laffe streken lees je steeds meer te gek voor woorden om zo op die manier je agressie te uiten,toch zie je steeds weer dat het ontbreekt aan politie,ik kom zelf uit een klein dorp waar vroeger twee politie agenten waren geplaatst waar zoiets wat hier is gebeurd zeker gezien zou worden,
Binnenstadbewoner (17-5-2015 om 16:27)
Dit is geen voorval op zich. Al jaren wordt de Hulster binnenstad geteisterd door vandalisme/vernielingen en zijn het verchillende daders. Tijdens evenementen is er misschien beveiliging en extra politie rondom het betreffende terrein, maar de overige straten zijn 's nachts veelal onbewaakt. Alcohol en drugs spelen een belangrijke rol, net als de vrije sluitingstijd van de café's. Als er bij een wijkraad opmerkingen over gemaakt worden, krijg je als bewoner de reactie dat je alert moet blijven.... maar dit ook tijdens je hoognodige nachtrust???
Dat ene regeltje (16-5-2015 om 23:45)
Ik zie de politie bikers ook nooit meer fietsen in het weekend, waar is dat toezicht gebleven Politie Hulst???
roger (16-5-2015 om 16:01)
Getuigen gezocht van diverse vernielingen in centrum hulst ben al voor tweede keer in zes weken slachtoffer van vandalisme voorruit ingetrapt en hele auto bekrast wie heeft er iets gezien help!!!&
ik zie weer een taakstrafje aankomen... (16-5-2015 om 15:40)
Die lui moeten ze keihard aanpakken! Wat dacht je van een taakstraf van 2 weken, waarvan 14 dagen voorwaardelijk! Dat zal ze leren van andermans spullen af te blijven!
Rene (16-5-2015 om 13:38)
Echt te gek voor woorden dit soort vernielzucht. Wie verzint zoiets en wat win je ermee? Serieus, ik kan hier met mijn verstand niet bij. Hopelijk word(t)(en) de dader(s) snel gepakt. Wat ik me tegelijkertijd afvraag, wat voor straf stelt men hier tegenover? 40 uur taakstraf of zo?
Cookie-instellingen beheren