Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Volgapp leidt naar gestolen iPhone

Toegevoegd: 18-05-2015, 14.10 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft zondagavond op de Productweg in Vlissingen een man aangehouden met een gestolen iPhone. De man werd opgepakt dankzij een volgapp.

De politiemeldkamer kreeg rond 19.30 uur een melding dat de eigenaar van een gestolen iPhone het apparaat via de volgapp had getraceerd. De smartphone was begin mei bij een woninginbraak in de Wilhelmina Druckerlaan in Vlissingen gestolen. Het gestolen apparaat werd in Oost-Souburg waargenomen.

De politie deed verder onderzoek en zag dat de smartphone zich richting Vlissingen verplaatste. Agenten gingen rond 21.00 uur naar binnen in een pand aan de Productweg. Ze zagen nog net dat een jongeman een smartphone probeerde te verstoppen.

Op dat moment werd door de politiemeldkamer een signaal afgegeven op de gestolen iPhone, waardoor de jongeman door de mand viel. Hij werd vervolgens aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man uit Oost-Souburg. Hij is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Daar is hij ingesloten. De man zal vandaag worden verhoord.


De politie adviseert mensen een volgapp op hun smartphone te installeren. "Zo'n app draagt bij aan het voorkomen van diefstallen en straatroven en het sneller opsporen van de dader. U doet er verder verstandig aan om het IMEI-nummer van het apparaat te kennen. Door *#06# in te toetsen op een mobiele telefoon of tablat met 3G-verbinding is dat IMEI-nummer eenvoudig te achterhalen. Het is een voor elk toestel uniek nummer. Daarom kan de politie aan de hand van een IMEI-nummer een dief, straatrover of zakkenroller effectiever opsporen", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (18-5-2015 om 18:14)
Het apparatuur wat steeds snel uitgebreid is geworden en word steeds meer met ongekende mogelijkheden voorzien waar door de juiste informatie word gegeven waardoor er steeds meer opgelost kan worden.
Cookie-instellingen beheren