Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
60 files van totaal 254 km

Start snelheidscampagne Oude Vaart

Toegevoegd: 20-05-2015, 15.40 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Van 20 mei tot 11 juli staat de Oude Vaart in Terneuzen in het teken van de snelheidscampagne 'Bedankt dat u langzamer rijdt'.

Snelheidsmetingen laten zien dat de geldende limiet van 30 kilometer per uur op de Oude Vaart dagelijks wordt overschreden. In maart dit jaar was dit reden voor basisschool De Oude Vaart om aandacht te vragen voor de snelheid in de straat. Leerlingen uit groep 8 vroegen bewoners om een sticker bij de deur te plakken als zij voor een veilige straat waren. Zo'n 60 bewoners gaven hier gehoor aan. Die actie krijgt nu een vervolg.

De straat wordt twee maanden lang aangekleed met campagnemateriaal. Rond 28 mei worden krijtuitingen en twee straatschilderingen aangebracht en in de campagneperiode gaan de twee scholen met hun leerlingen allerlei (ludieke) activiteiten opzetten.

Dit is volgens de provincie Zeeland de tweede weg waar een dergelijk project plaatsvindt. "De eerste tussentijdse resultaten van de pilotactie op de Terneuzense Margarethaweg lieten zien dat het project 'Bedankt dat je langzamer rijdt' succesvol is. Het aantal automobilisten dat harder reed dan 30km/uur daalde met 10%. De snelheidsoverschrijdingen met meer dan 10km/uur daalden zelfs met ruim 20%."

Zie ook:
- Gratis campagnemateriaal te hard rijden (09-04-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
van der kruijssen (21-5-2015 om 09:54)
Gaan jullie ook kijken naar de schooljeugd die met 3 en 4 naast elkaar rijden en de middelvinger opsteken als je er langs wilt
pgrpstra (21-5-2015 om 00:05)
En de Guido Gezelle a.u.b.! Flitspalen en camera's op de stoplichten.
nu hier nog (20-5-2015 om 20:48)
Goede actie, de Graaf Jansdijk Westdorpe daar rijdt men ook als idioten, hier fietsen dagelijks kinderen naar school, niet alleen automobilisten maar ook de boeren rijden hier veel te hard, heel je huis kraakt en schudt als ze weer langs denderen de hele dag door soms. 30 aub.
Het begint bij jezelf (20-5-2015 om 20:13)
Mooi initiatief maar .... bewezen is dat het in 90% van de gevallen de buurtbewoners zelf zijn die te hard rijden, De ouders die hun kroost nog even snel, snel naar school moet brengen MET de auto inclusief. Woon zelf in een straat waar kinderen graag buiten spelen, geklaagd wordt over hardrijders EN dat de schuldigen juist de macho-ouders zelf zijn die als gekken rijden (ja ja ik ben een bink!). Hoe triest wil je het hebben zolang je eigen kind maar niets overkomt. . . . .
k (20-5-2015 om 18:19)
waarom kan dit wel in de oude vaart maar de rest van zeeland niet???? mijn ouders wonen aan de binnendijk sluiskil waar scheuren in de muren springen door het landbouwverkeer dat daar langsraast maar daar word helemaal niks aan gedaan terwijl ze al jaren klagen maar zolang het maar in de kern van terneuzen is dan heeft het wel prioriteit bij lonink, hee lonink terneuzen is groter als de kern terneuzen zelf woon je in het buitengebied van phillepine dus je zou moeten weten hoe hard bij jezelf voor de deur gereden word en dan doe je daar niks aan?? maar in de kern terneuzen wel?? ook in het buitengebied wonen kinderen denk daar ook eens aan aub!!!!
Chauffeur (20-5-2015 om 17:25)
Neem dan ook de Bachlaan in Terneuzen eens mee in een campagne. Ik wordt daar regelmatig ingehaald als ik op mijn scooter rijd (keurig 30 km/u) OP de kruisingen, waar ik voor afrem, omdat er auto's DIE VAN RECHTS KOMEN uit kunnen komen. Ik wens dan niet ingehaald te worden OP die kruisingen. Ik rem NIET VOOR NIKS af. Dus op de Bachlaan niet alleen handhaven op snelheid, maar ook op het VERBOD OM IN TE HALEN VLAK VOOR OF OP EEN GELIJKWAARDIGE KRUISING. Dank u.
Cookie-instellingen beheren