Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Blaasactie jongeren bij Zoutelande

Toegevoegd: 01-06-2015, 10.14 uur
Door: Rolf de Feijter

ZOUTELANDE - In het kader van het voorkomen van veelvuldig alcoholgebruik bij jongeren is er zaterdagavond een blaasactie gehouden. Er werden jongeren gecontroleerd die naar Zoutelande gingen.

De gemeente, politie en hulpverleningsinstanties hebben de handen ineen geslagen om proberen het overmatig alcoholgebruik bij jongeren terug te dringen. Eén van de problemen die aangepakt worden is het onderkennen van indrinken voordat de jongeren uiteindelijk op stap gaan. Ze zijn dan al zodanig aangeschoten dat nog meer gebruik van alcohol schadelijk kan zijn. 

Aan de jongeren wordt gevraagd mee te werken aan een blaastest zodat gekeken kan worden hoe hoog het alcoholpromillage al is terwijl ze op weg zijn naar een uitgaanslocatie. Is dat boven 1 promille dan wordt er contact opgenomen met de ouders of die het er mee eens zijn dat de jongere nog verder gaat met drinken. Ook treedt de gemeente via een brief in contact met de ouders om ze te wijzen op de risico's van overmatig alcoholgebruik. Het doel is uiteindelijk om overmatig alcoholgebruik te onderkennen en terug te dringen. Dat is in het belang van de jongeren want we "laten ze niet verzuipen".


Tussen 22.00 en 01.00 uur zijn er 57 jongeren gecontroleerd die op weg waren naar Zoutelande. Achttien jongeren hebben daadwerkelijk geblazen waarvan er al gedronken hadden. Van die vijftien, in de leeftijdscategorie van 15, 16 en 17 jaar, hadden er vier een promillage van meer dan 1 promille. De ouders hadden geen bezwaar dat de jongeren alsnog op stap gingen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jose (1-6-2015 om 23:12)
Meneer Hans, U geeft zelf het antwoordt al; sommige ouders, ik ben bang te veel ouders, zien het gevaar niet.
Jacquelien (1-6-2015 om 19:05)
Jongeren van 15, 16 en 17 jaar krijgen toch geen alcohol meer in de horecagelegenheden ? Dat ze dan thuis eerst wat drinken is het logische gevolg daarop. In dit geval in Zoutelande nog verder drinken zou in principe niet mogelijk moeten zijn en dus blijft het bij die ene promille.
kees (1-6-2015 om 16:05)
voeger was dat toch ook niet
Rick (1-6-2015 om 12:42)
Inderdaad Hans, de ouders van nu moeten betutteld worden, omdat ze zelf vaak niet meer met normen en structuur opgevoed zijn. Dus kun je van hen niet verwachten dat ze genoeg veratwoordelijkheidsgevoel hebben om zelf op hun beurt kinderen op te voeden. Dit blijkt wel uit het feit dat ze geen van allen bezwaar hadden dat hun prinsjes en prinsesjes na het indrinken alsnog op stap gingen. Je mag ze immers niets in de weg leggen!! Ja dus, betuttelen en hen alsnog heropvoeden!! Alhoewel je je kunt afvragen of het ooit nog goed komt met de komende generaties.......
marina (1-6-2015 om 11:33)
ik vind het een prima aktie en ik kan niet begrijpen dat de ouders dan zeggen ga maar lekker verder
Hans (1-6-2015 om 10:46)
Hallo overheid, zijn we niet een beetje te ver doorgeschoten? Wat een betutteling. Alsof wij ouders het gevaar er niet van inzien.
Cookie-instellingen beheren