Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Dodelijk ongeluk door glad wegdek'

Toegevoegd: 05-06-2015, 19.08 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft vrijdag tegen de maatschap Van As-Robberegt uit Noordgouwe een boete van 5.000 euro gevorderd na een dodelijk ongeluk waarbij een slecht gereinigd wegdek een rol zou hebben gespeeld.

De maatschap was op 21 november 2012 aan het werk op het land aan de Kloosterweg met de oogst van knolselderij en veegde na ieder transport de weg schoon. Ondanks dat schuiven bleek de weg dermate glad dat een 18-jarige plaatsgenoot met zijn auto in de slip kwam tegen een boom botste en als gevolg daarvan kwam te overlijden. Volgens de maatschap hadden ze er alles aan gedaan om de weg zo veilig mogelijk te maken. Er waren borden geplaatst en er gold een tijdelijke snelheidslimiet van 50 kilometer per uur.

Volgens het Openbaar Ministerie had de maatschap ondanks alle maatregelen de weg niet voldoende schoongemaakt en werd dood door schuld verweten. Volgens verklaringen had het slachtoffer, dat net een week zijn rijbewijs had 'hard gereden'. Hoe hard kon overigens niet worden vastgesteld. Wel bleek dat hij geen veiligheidsgordel had gedragen.

Uitspraak over twee weken.

Zie ook:
Man (18) komt om bij ongeluk (21-11-2012) 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rob (10-6-2015 om 21:26)
Nu was de weg glad door slik, had ook door andere oorzaken kunnen zijn. Het zijn nog steeds je eigen voet, handen en verstand die ervoor zorgen dat je van een gewone weg een "gevaarlijke" weg maakt.
danny (7-6-2015 om 09:44)
ik rij hier al 10 tallen jaren elke dag en zelf 2 ongevallen mee gemaakt door slik. 1 x busje op zijn kant, 1 x auto onder de vooras van de trekker die aan het vegen was tegen het verkeer in. er is geen remmen of rijden mogelijk als die slik glad wordt weg gestreken. in beide gevallen geen boetes voor de boer, het is jammer dat er eerst een dode moet vallen, voor dat er maatregelen volgen. ook justitie heeft hier een hand in die blikschades te makkelijk af doet en de boer de hand boven het hoofd houdt.
peter (6-6-2015 om 09:29)
die schade claim stelt ook niks voor 5000euro is toch een lachertje, je bent nog minder waard dan een tweede hands auto.
Dolfje (6-6-2015 om 09:15)
Hier wordt veel onzin geschreven over hard werken, te duur om de weg schoon te maken etc. etc. De wetgever is hier heel erg duidelijk in. Men mag niets op de weg aanbrengen, achterlaten. Doet men dit toch dan dient men dit onmiddellijk te verwijderen.
R (6-6-2015 om 08:34)
Ik mag de openbare weg ook niet vervuilen , wordt meteen bestraft met een boete. Waarom zou een boer dit wel mogen ? De boer kan middels nieuwe technieken ook zijn oogst overladen in vrachtwagens zodat de tractoren helemaal niet op de weg komen.
Ben (6-6-2015 om 07:31)
we zullen altijd moeten blijven boeten voor het lompe gedrag van anderen
Cookie-instellingen beheren