Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNMI: Code oranje, extreem weer

Toegevoegd: 05-06-2015, 19.15 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het KNMI heeft voor onder andere Zeeland code oranje afgekondigd: extreem weer. Inmiddels zijn enkele meldingen binnengekomen bij de hulpdiensten.

Code oranje is de op één na zwaarste waarschuwingscategorie van het KNMI. Er is sprake van onweersbuien met kans op hagel en zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur. Lokaal kan het zelfs nog wat harder waaien. De Zeeuwse waarschuwing geldt nog tot 21.00 uur.

De hulpdiensten zijn inmiddels ingezet in onder meer Zaamslag en Burgh-Haamstede. In Zaamslag werden vier adressen in één straat getroffen door de bliksem. In Burgh-Haamstede ontstond wateroverlast in een winkel.

Zie ook:
- Wateroverlast winkel Burgh-Haamstede
Brand door blikseminslag Zaamslag
Waarschuwing voor enkele stevige onweersbuien


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peggie (5-6-2015 om 22:09)
Nou ik vond het erg meevallen, 2 regenbuien en een donderslag dat was alles
Kaas (5-6-2015 om 20:38)
En 10 kilometer vanaf Zaamslag.. al de hele avond windstil, met af en toe een spatje regen...
Cookie-instellingen beheren