Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
62 files van totaal 214 km

Boetes voor rijden over afgesloten weg

Toegevoegd: 07-06-2015, 17.30 uur
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Zondagmorgen hebben agenten op de Reuzenhoekseweg tussen Terneuzen en de buurtschap Reuzenhoek tien bestuurders bekeurd. Momenteel is het van twee zijden verboden om met auto's over de Reuzenhoekseweg te rijden. Dit geldt ook voor de zijwegen.

Dit verbod is ingesteld omdat tijdelijk wegwerkzaamheden worden uitgevoerd. Hoewel er vandaag niet gewerkt werd, leverden de bestuurder wel degelijk gevaarlijke situaties op. Op het wegdek staan namelijk pallets met stenen en de bermen liggen momenteel vaak meer dan dertig centimeter lager dan het wegdek. De werkzaamheden en de aanwezige materialen zorgen er voor dat het wegdek niet breder is dan de breedte van een personenauto met aan één zijde de pallets met stenen als obstakel en aan de andere kant de lage berm.

Ondanks dat er niet gewerkt wordt, is het zeer gevaarlijk om over deze dijk te rijden. Agenten zagen dat, ongeacht deze obstakels, er ook hard werd gereden. In veel gevallen meer dan zestig kilometer per uur. Niet alle overtreders zijn staande gehouden, ook keerden nog een aantal passanten. De overtreders kunnen een boete van 90 euro tegemoet zien.

De dijk is met hekken afgesloten, maar deze worden vermoedelijk af en toe door passanten aan de kant gezet. De agenten stelden vast dat de bebording zeer duidelijk is. Het blijft tot zeker vrijdag 12 juni verboden om over de Reuzenhoeksedijk te rijden. De politie zal de komende dagen nog meer controles uitvoeren en zo nodig bekeuringen uitdelen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
lezer (7-6-2015 om 21:13)
Dat zijn dé gevaarlijke bestuurders! Borden negeren...Gewoon op wegen rijden, die momenteel verboden zijn. Rijbewijs een jaartje invorderen en een boete van 900 € i.p.v. 90 € Ze zullen dan voortaan wel braaf de regels volgen..
Michelle (7-6-2015 om 19:18)
Wat een lachertje € 90 als boete. Dit zou véél hoger moeten zijn. Het aan de laars lappen van de regels.
bezoeker (7-6-2015 om 18:07)
Nu de politie daar toch controleert, laten ze gelijk even kijken in het natuurgebied ernaast naar de loslopende honden. Er staan ook borden dat honden aangelijnd moeten zijn.
Cookie-instellingen beheren