Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Strandwachten helpen kanoër in nood

Toegevoegd: 08-06-2015, 10.13 uur
Door: Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland

OUWERKERK - Door de leden van de Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland is zondagmiddag een 15 jarige kanoër gered nadat hij in de problemen kwam. Rond de middag waren er twee kanoërs te water gegaan vanaf de hoek van Ouwerkerk.

De kanoërs hadden hun kano’s te water gelaten om in de Oosterschelde te gaan varen. Een strandwacht merkte op dat één van de kanoërs in het water was gevallen. Hij had problemen om terug in zijn kano te komen en had de keuze gemaakt om terug naar de kant te zwemmen. De beide personen, één nog zittend in zijn kano met in zijn hand de zinkende kano, dreven af richting Bruinisse.

Door de strandwachten is er direct actie ondernomen om de kanoër te redden. Zo werd de boot gereed gemaakt om deze te lanceren en ondertussen hield een strandwacht de slachtoffers in de gaten. De strandwachten zijn direct richting de slachtoffers gevaren. Eén van de slachtoffers gaf direct aan, toen ze hun zagen naderen, dringend hulp nodig te hebben.

Het slachtoffer dat uit de kano was gevallen was uitgeput. Dit kwam doordat hij zich mede had vergist in de stroming en de afstand. Dit slachtoffer is nog even uit het zicht geweest van de strandwachten, even werd er gevreesd dat hij mogelijk onder water was geraakt. Het slachtoffer dreef al ruim 500 meter van de pier af in de richting van Bruinisse. Door hulp van de strandwachten is het slachtoffer op de kant gebracht en is er aan hem eerste hulp verleend. 

De andere kanoër had nog steeds moeite om de zinkende kano vast te houden. De toegesnelde boot heeft de kano overgenomen en deze richting het strand gesleept. De kanoër gaf aan zelf naar de kant te kunnen peddelen. Mede door het snel optreden van de strandwachten zijn beide kanoërs met de schrik vrijgekomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Petra (15-6-2015 om 12:13)
@Kees de betrokken personen hebben wel gelachen om dit overdreven stukje en ze hebben een taart naar de redders gebracht
Kees (9-6-2015 om 19:23)
Ook dat is eerste hulp Petra! De strandwachten hebben goed werk gedaan als ik het zo lees...ze hadden ook kunnen toekijken? Petje af voor hun!!
Petra (9-6-2015 om 16:01)
het is een beetje opgeklopt want de kanoër is zelf uit het water gekomen en heeft nergens last van gehad , was ook niet onderkoeld ofzo. En de eerste hulp hield in , dat hij een deken om kreeg
harry (9-6-2015 om 10:22)
De Oosterschelde is geen meer, er staat ondestroom en alles wat je kunt bedenken doe daarom als je iets verder uit de kant wil een zwemvest aan voorkomen is nog steedes beter dan genezen. Het is bijna een wekelijks ritueel het zij met duikers of wat dan ook.
peter en elly heyboer (8-6-2015 om 13:57)
Super trots op jullie
Peter En Elly Heijboer (8-6-2015 om 12:51)
Super trots op jullie
Cookie-instellingen beheren