Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
104 files van totaal 401 km

Eis celstraf voor veroorzaker ontploffing

Toegevoegd: 08-06-2015, 16.57 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Tegen de 40-jarige Vlissinger K. A. is maandag een gevangenisstraf van achttien maanden waarvan acht voorwaardelijk geëist voor het veroorzaken van een ontploffing.

A., geïnteresseerd in chemie en natuurkunde zorgde voor zijn geknutsel met chemicaliën dat er op 31 maart 2013 in zijn de keuken van zijn woning aan de Nassaulaan in Middelburg een enorme explosie plaatsvond. Dat zorgde ervoor dat de buren tijdelijk hun woning moesten verlaten, dat de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) eraan te pas kwam en de Nassaulaan de hele dag was afgesloten. A. was van plan thermiet te maken. Met thermiet kan worden gelast. Het spul werd vorige eeuw door crimineel Aage M. gedemonstreerd door met zijn thermische lans in korte tijd een brandkast open te branden.

De chemicaliën konden vrij eenvoudig worden gekocht bij een verfwinkel en de chemicaliën waren op zich niet zo gevaarlijk. Het ging mis toen er werd gemengd en het mengsel ontplofte. In 1998 was A. ook al betrokken bij een ontploffing. Toen in de Korte Noordstraat waar hij een bom probeerde te maken. In 2009 werd hij veroordeeld voor illegaal vuurwerkbezit. Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wesley (9-6-2015 om 08:59)
@'beetje minder mag wel': Ten eerste het is een eis, wellicht komt hij er af met een taakstraf. Ten tweede: Misschien geen echte crimineel, maar wel een gevaar voor de maatschappij. Wat nou als jij (of uw kind?) langs zijn keukenraampje liep en werd geraakt, of erger, door rondvliegende scherven? Dan is het wel ineens een crimineel... Ik zeg chappeau voor de aanklager, eindelijk normale straffen in Nederland.
Edwin (9-6-2015 om 08:19)
@beetje minder mag wel; krijgt er een eens een flinke straf, is het weer niet goed. Nederland kan ook niks goed doen he....
Ernst (9-6-2015 om 08:11)
Jammer dat een thermische lans geen thermiet gebruikt.
crusader (9-6-2015 om 01:25)
Helden van justitie weer op hun best! Zo iemand heeft al enorme schade aan interieur en weet nu waarschijnlijk ook hoe het "recept" niet moet.. Maar dan komen die wijsneuzen met de platte pet weer de hoek om zetten! Pak boeven of criminele illegalen!!!
Henk (8-6-2015 om 23:31)
@beetje minder mag wel: Je zult maar naast zo'n knutselaar wonen en bij een volgend 'proefje' loopt het niet meer zo goed af. Zijn huis en dat van jou: allebei verwoest. Kijken of je dan nog zo tolerant bent ...
Marc (8-6-2015 om 23:28)
Crimineel waarschijnlijk niet direct, maar wel een gevaarlijke gek...
Cookie-instellingen beheren