Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
51 files van totaal 185 km

Jonge kittens gedumpt in Hulst

Toegevoegd: 09-06-2015, 16.46 uur
Door: Rolf de Feijter

HULST - De dierenpolitie en de Landelijk Inspectie Dienst zien de laatste tijd dat regelmatig ongewenste kittens in de natuur worden gedumpt. Zo ook in Hulst. Jonge poezen moeten nog gespeend worden en overleven niet in de natuur. Poezenbezitters kunnen hun kittens dan ook beter in een speciale box bij een dierenasiel plaatsen.

Afgelopen zaterdag werden achter een bedrijf aan de Abdaalseweg vier jonge kittens gevonden. Ze waren ongeveer vier weken oud. De dierenambulance heeft de beestjes opgehaald en bij een asiel gebracht, die ze kan spenen.


De politie doet een dringend verzoek aan eigenaren van ongewenste kittens. Breng ze bij een asiel of doe ze desnoods in de dropbox, die veel dierenasiels bezitten, als u de kittens zelf niet kunt verzorgen en dump ze niet in de natuur. Ze gaan dood of worden door iemand anders gevonden.

Mochten mensen in de natuur jonge katjes vinden, dan kan hiervoor de dierenambulance gebeld worden via het landelijke nummer 0900-0245.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
t Is wat (13-6-2015 om 11:40)
Als je geen jonkies wil, moet je je poes laten helpen, hoe moeilijk kan het zijn? Het zou ook verplicht moeten zijn om loslopende katers te castreren, want op de gekste plekken ruik je die verschrikkelijke sproeilucht van die beesten, bah!
Ingrid (13-6-2015 om 02:02)
Dit is ronduit schandalig. Dierenbezitters moeten hun verantwoordelijkheid nemen en hun huisdier tijdig laten castreren .Een dier is geen wegwerpartikel. Voorkom dierenleed. Laat je huisdier bij de dierenarts helpen. De asiels en opvangcentra zitten overvol, er is een groot kattenoverschot in Nederland. Laat dieren niet de dupe worden.
jeetje (11-6-2015 om 19:22)
Beste ?, ik ben geen dierenhater, juist het tegenovergestelde. Ik denk dat ik het een beetje moeilijk verwoord heb. Ik wil juist NIET dat er kittens als slangenvoer gebruikt worden, daarom moeten de mensen ook geld vragen voor de kittens.Ik heb zelf ook huisdieren.
? (11-6-2015 om 18:50)
Gerard, zal ik jou een tegen de muur gooien, ik vindt jou een kl.....vent!!!!!!!!!!!!!!!
luna (11-6-2015 om 06:11)
wat verschrikkelijk dat er van die mensen bestaan die zoiets doen ,dan heb je geen hart of geweten .
jeetje (10-6-2015 om 21:02)
Truus, waarom denk je dat ik zet dat ze er geld voor moeten vragen. Dat is juist om te voorkomen dat er nesten naar slangen gaan.
Cookie-instellingen beheren