Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
34 files van totaal 124 km

Voorraad growshop in beslag genomen

Toegevoegd: 17-06-2015, 16.05 uur
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - De politie heeft dinsdagmorgen in Oostburg een loods bezocht die als opslagplaats voor een growshop werd gebruikt. De eigenaar van de loods is aangehouden.

Aanleiding voor de controle was de wijziging van de Opiumwet per 1 maart waardoor handelingen ter voorbereiding of vergemakkelijking van illegale hennepteelt strafbaar zijn. Aan de betreffende growshop, gelegen in Sluis, was voorheen een exploitatievergunning verleend. Door de wetswijziging is deze van rechtswege vervallen.

De loods, gelegen aan de Expeditieweg, werd rond 10.50 uur door de politie bezocht. 
In het pand werden inderdaad goederen aangetroffen die gebruikt kunnen worden voor de illegale hennepteelt. De politie heeft de goederen in beslag genomen en met een vrachtauto afgevoerd. Het gaat onder andere om assimilatielampen, armaturen, luchtbevochtigers, CO2-boosters, koolstoffilters, transformatoren, tijdschakelaars, groeimiddelen, koppelstukken, luchtafzuiging en flexibele slangen.

De eigenaar van het bedrijf werd rond 11.10 uur aan de Expeditieweg aangehouden en naar het politiecellencomplex Torentijd gebracht. Hij kreeg dinsdag aan het eind van de middag te horen dat hij langer vast blijft zitten. De man is dinsdag en woensdag gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jojojo (18-6-2015 om 18:36)
Ronduit belachelijk. . Omdat het er voor gebruikt kan worden .. Straks is een bloemengieter en een zak potgrond ook illegaal zeker.? Ze becriminaliseren een plant die veel goed kan doen .. Nederland zou een voorbeeld aan amerika kunnen nemen .. alcohol sigaretten en asperine zijn legaal maar hebben jaarlijks genoeg doden op hun lijst. . Dus leg maar uit wat er zo fout aan is
R (18-6-2015 om 11:51)
De eigenaar z'n vergunning voor de verkoop is ingetrokken. Dan is het toch niet gek dat hij zijn handel ergens opslaat? Hij moet er tenslotte ook ergens mee naar toe? Of is er nu iets niet helemaal compleet in dit verhaal?
GtM (18-6-2015 om 05:45)
Echt compleet belachelijk. Waarom mag deze ondernemer niet proberen om de goederen te slijten aan personen die er geen wiet mee willen kweken. Wat een waardeloze zooi zeg. Ze gaan nu dus steeds meer preventief straffen. Een tijd geleden is deze weg al ingeslagen met het verbieden van bijvoorbeeld messen, die mensen al 1000den jaren als gereedschap gebruikten. Het word hoog tijd dat we onze vrijheid terug eisen. Wat mij betreft zijn we de grens van het acceptabele al lang gepasseerd. Het bestraffen van slachtoffer loze handelingen zouden verboden moeten worden.
René (17-6-2015 om 23:59)
Wat een fijn land is dit toch aan het worden als het mogelijk is dat wetten dusdanig ruim gebruikt kunnen worden....-handelingen ter voorbereiding of vergemakkelijking van illegale hennepteelt -....Veel ruimer is slechts met moeite mogelijk.... Elk tuincentrum en bouwmarkt voldoet nu al..... En dat terwijl tot voor kort alles zelfs openlijk verhandelt mocht worden... . Is dit de trend is voor nieuwe wetgeving? Nog een paar wetjes dusdanig ruim aanpassen en iedereen kan vervolgd worden voor willekeurig wat........Ziekelijk en zorgwekkend....
flip (17-6-2015 om 19:31)
De growshop, voor de kleine gebruiker en toch wordt dat spul in de shops verkocht en daar wordt dan weer niks aan gedaan, is wel een beetje vreemd. Ik gebruik dat spul zelf niet dus voor mij maakt het niet uit, maar dit is meer de kleine man een beetje pesten en de grote blijven buiten schot. Maar daar is Nederland een kei in
Omte Huilen (17-6-2015 om 18:37)
'goederen aangetroffen die gebruikt kunnen worden' Inderdaad, kunnen. Zou ook voor paprika's e.d. kunnen zijn. Nederlandse wet wordt met het jaar krommer.
Cookie-instellingen beheren