Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man heeft hennep en cocaïne op zak

Toegevoegd: 29-06-2015, 13.09 uur
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Een 18-jarige man uit Terneuzen is aan de Westkolkstraat in zijn woonplaats opgepakt. Hij had 21 gram hennep, een joint en een kleine hoeveel cocaïne op zak.

De man werd zondag rond 17.55 uur door agenten gecontroleerd nadat ze een sterke wietgeur bij de verdachte roken. De man is vervolgens door de dienders gefouilleerd en bij de verdachte kwam drug te voorschijn.

Bovendien had de man ook nog een mes bij zich. Hij is direct aangehouden en vastgezet, de drugs en het mes zijn in beslag genomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
piet (30-6-2015 om 11:22)
JaapMburg: het gaat er hier om dat het geen gebruikershoeveelheid is, maar dat het waarschijnlijk om een dealer gaat van wiet en harddrugs. Die ook nog een mes bij zich heeft. Dit zijn figuren die inderdaad beter vast kunnen zitten, want de samenleving mist hier weinig aan. Voor zulke gasten betalen wij extra belasting en zij weigeren te werken, maar kiezen het andere pad..
Vlissingen (30-6-2015 om 10:12)
Volgens mij is het tegenwoordig niet meer legaal. Mocht dat nog wel zijn, gelden nog steeds de regels van een paar maanden terug. Deze hielden in dat je het wel bij een coffeshop kopen mag, maar niet mee mag nemen (m.a.w. gelijk nuttigen)
JanVliss (29-6-2015 om 19:01)
@JaapMburg, dat komt door het gedoogbeleid wat gevoerd wordt onder de Nederlandse wetgeving. Het wordt gedoogd wiet te verkopen/kopen in de coffeeshop en het daar te consumeren. Al is het verboden om wiet te leveren aan de coffeeshop en gekochte wiet mee te nemen uit de coffeeshop. Aangezien dit natuurlijk onmogelijk is, wordt het gedoogd om wiet via de achterdeur van de coffeeshop aan te voeren en om wiet op straat bij te hebben. Hierbij geldt wel dat je maximaal 5 gram wiet bij je mag hebben en wanneer de politie tijdens bijvoorbeeld fouillering je wiet ontdekt dien je dit vrijwillig af te staan en zullen er hoogstwaarschijnlijk geen gevolgen voor staan. Heb je meer wiet bij, zoals deze knul, dan mag je dat uitleggen op het politiebureau.
anoniem (29-6-2015 om 17:24)
je mag wiet kopen in gebruikershoeveelheid maar zodra je de coffeeshop uit loopt kunnen ze het al van je afpakken. zo goed is die wet geregeld,ook mag de coffeeshop geen wiet inkopen.. vreemd dat er toch altijd een voorraad is in de shops? LEGALISEREN OF VERBIEDEN niet dit schandalige beleid
AD. (29-6-2015 om 17:21)
Nou JaapMburg ik zal het proberen. Je mag legaal wiet kopen en het in schop oproken en dat is geen probleem. Net als in een cafee daar mag je drank kopen en het daar al of niet op het terras opdrinken maar niet meenemen of op straat nuttigen. Dat is ook zo met wiet want als je het meenemt kun je het door verkopen en ben je dus een dealer. Wel ben ik het met je eens dat een schop het niet mag inkopen maar wel mag verkopen ik een beetje raar vind maar als je een joint wilt roken zal niemand je een stro breed in de weg leggen hoor.
JaapMburg (29-6-2015 om 15:36)
Kan iemand mij nou eens uitleggen hoe het kan dat je wel (legaal) wiet kunt kopen, maar het niet op zak mag hebben?
Cookie-instellingen beheren