Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 53 km

Taakstraffen geëist voor valse aangifte

Toegevoegd: 30-06-2015, 15.33 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Voor het tillen van de verzekering en het doen van een valse aangifte hoorden gisteren de 47-jarige J. M. (47) uit St. Maartensdijk en zijn 43-jarige echtgenote M. V. taakstraffen van 70, respectievelijk 90 uur tegen zich eisen. Het echtpaar wordt ervan verdacht in oktober 2011 door het doen van een valse aangifte van een inbraak de verzekering voor 7.037 euro te hebben getild.

Op 19 oktober van dat jaar was er volgens M. in hun woning ingebroken en werden er een tv, stereotoren, echte Delftsblauwe vazen, trouwringen, telefoons en een spelcomputer gestolen. Het vreemde in de zaak was echter, dat er geen braaksporen waren aangetroffen en dat er na de diefstal van de telefoons er gewoon door de vrouw mee was gebeld.

De politie mocht overigens wel de woonkamer doorzoeken, maar de rest van de woning was taboe. Dat alles bevreemdde de politie dermate, dat er later een doorzoeking werd gedaan. De verzekering had inmiddels al 7.037 euro uitbetaald. Bij de doorzoeking werd het een en ander dat als gestolen was opgegeven in de kamers teruggevonden.

Vazen waren verborgen in een kast, maar die waren volgens M. nep. En de verzekering of de politie bellen dat alles weer was gevonden? Nee. Want, zo motiveerde M. zijn besluit om niets te vertellen. De spullen stonden opeens in een plastic zak voor de deur en als hij de verzekering of de politie zou bellen, dan zou hij wel eens als verdachte kunnen worden aangemerkt. Want zijn vingerafdrukken stonden er natuurlijk op.

En het geld van de verzekering beschouwde hij als 'ik heb een portemonnee gevonden, dus die hou ik maar'. Hoe het ook zij, M. had misschien wat foutjes gemaakt, maar het was zeer zeker geen oplichting en ook geen fraude. Tenminste, niet expres. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren