Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 20 km

Man door politiehond gebeten na wilde achtervolging

Toegevoegd: 13-07-2015, 14.52 uur
Door: Rolf de Feijter

GOES - Een 33-jarige man uit Etten-Leur werd in de nacht van zondag op maandag gearresteerd nadat hij er in een gestolen auto vandoor ging. Zijn vlucht was echter tevergeefs. Hij werd getraceerd door een politiehond. De arrestant zit nu in de cel.

Omstreeks 01.00 uur trok een rode Renault Megane Senic de aandacht van surveillerende agenten. Aan de voor- en achterkant van de auto zaten verschillende kentekenplaten. Dat was reden voor een controle. De bestuurder wilde daar echter niet aan meewerken en ging er met hoge snelheid vandoor. De achtervolging startte op de Deltaweg en eindigde uiteindelijk in de Heemskerkstraat.

Onderweg pleegde de verdachte vele verkeersovertredingen. Hij reed met extreem hoge snelheden en remde niet voor zijwegen en verkeersdrempels. Rotondes werden tegen het verkeer ingenomen en op sommige momenten ging zijn rit dwars door groenstroken. De automobilist liet in de Heemskerkstraat de auto achter en ging er verder te voet vandoor.

De hele wijk was ondertussen door de politie afgezet. Een politiehond spoorde de verdacht op. Hij hield zich schuil in een tuinhuisje. Bij de arrestatie werd de verdachte door de politiehond in zijn linkerpols gebeten. De arrestant had een zak met 44 gram speed bij zich. De auto bleek gestolen en in het voertuig lagen inbrekersgereedschappen, diverse kentekenplaten en goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn.

De 33-jarige man uit Etten-Leur is na zijn arrestatie overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij voor nader onderzoek ingesloten in het cellencomplex. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (17-7-2015 om 12:44)
Goed gedaan politie Goes. Hopelijk heeft hij nu zijn lesje geleerd. De politiehond verdient een dikke kluif.
West heeft een punt (15-7-2015 om 16:47)
@anuska eigenlijk ben je net zelf zo slecht om dit soort onzin uit te kramen. Dus omdat die kerel wat dingen doet die niet mogen, moet zijn hand er maar af zweren. je spoort ze volgens mij niet helemaal. Wat als jou er af zweert. Wil wel eens zien of je dan nog zo roept. ja misschien schreeuwen van de pijn.
anuska (14-7-2015 om 18:22)
@west.....als je dit soort acties uitvoerd, moet je de consequenties accepteren, geen medelijden mee, dus ik hoop dat ie een infectie oploopt door de beet en zn hand eraf moet, dan kan ie niet meer inbreken, tenminste het word een stuk moeilijker en zo achterlijk rijden gaat dan ook moeilijker, rdw , geef deze idioot zijn rijbewijs niet meer terug aub.
Anno (14-7-2015 om 12:57)
@ West. Een politie hond bijt niet als je je niet verzet. Deze man zal zich verzet hebben, en ja dan is het je eigen schuld. Het is een wonder dat er geen ongelukken gebeurt zijn met zo een idioot op de weg. Een duim voor de politie!! Laten wij als zeeuwen maar eens zien dat we achter hen staan!!!!
Franky (14-7-2015 om 02:34)
@ West, De meeste politie honden zijn pak honden, met andere woorden, geschikt voor openbare orde, maar ook voor het zoeken naar de boefjes. Als deze honden aan het werk zijn, kunnen ze idd vrij agressief zijn en zullen ook zeer snel bijten. Maar goed, er zal ook diverse keren gewaarschuwd zijn dat ze met de hond komen, kom je dan nog niet vrijwillig, tja moet je ook niet klagen achteraf dat je gebeten bent.
Cor (13-7-2015 om 21:31)
Goed werk geleverd politie Zeeland. Nu nog een goede en welverdiende Cao.
Cookie-instellingen beheren