Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
60 files van totaal 222 km

Taakstraffen voor tillen verzekering

Toegevoegd: 14-07-2015, 08.46 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Voor het tillen van de verzekering en het doen van een valse aangifte is maandag de 47-jarige J. M. uit St. Maartensdijk veroordeeld tot een taakstraf van negentig uur. Zijn 43-jarige echtgenote M. V. kreeg twintig uur minder opgelegd. Ook moet M. een schadevergoeding van ruim 7.000 euro betalen. De vonnissen waren conform de eis.

Het echtpaar zette in oktober 2011 een inbraak in scene met het doel om daarmee te verzekering te tillen. M. deed een valse aangifte en de verzekering betaalde 7.037 euro uit. Op 19 oktober van dat jaar was er volgens M. in hun woning ingebroken en werden er een tv, stereotoren, echte Delftsblauwe vazen, trouwringen, telefoons en een spelcomputer gestolen.

Aan de hand van eigen bevindingen en verklaringen van omwonenden deed de politie onderzoek en kwam tot de verrassende conclusie dat er geen braaksporen waren aangetroffen. Evenmin was er geen stofverstoring bij het raampje waardoor de inbrekers naar binnen zouden zijn gekomen en de vrouw had gebeld met telefoons die gestolen zouden zijn geweest.

Later werd er een doorzoeking gedaan en werd het een en ander dat als gestolen was opgegeven teruggevonden. De gevonden 'gestolen' spullen werden - met uitzondering van een trouwring - verbeurd verklaard.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (15-7-2015 om 07:01)
Hoe kan je nou zoiets op die manier aan geld komen om een inbraak aan de verzekering op te geven wat niet gebeurd is helemaal terecht om het bedrag van 7000 euro terug te betalen wat een stom stelletje.
anja (14-7-2015 om 12:52)
wat is het toch krom in dit stomme land als je een kind het ziekenhuis in rijd dan krijg je geen straf maar als je aan een verzekering zit die je helemaal kaalplukken dan krijg je wel een straf belachelijk gewoon
R 2 (14-7-2015 om 11:53)
Mooi zo ook aan deze oplichters hebben we te danken dat de premies zo duur worden.
Lukas (14-7-2015 om 11:34)
Ẃaarom een taakstraf? Ze leren het toch niet af, een hardere aanpak is beter! Je moet ze 2 jaar in de gevangenis zetten! Dan leren ze het wel af.
W. Kruit (14-7-2015 om 10:03)
Geniaal plan! Een inbraak aangeven zonder eerst voor braakschade te hebben gezorgd. Daarna de "gestolen" spullen thuis bewaren en tot slot de "gestolen" telefoon (met dezelfde simkaart?) gewoon gebruiken. Die gaan het nog ver schoppen in de criminaliteit!
Cookie-instellingen beheren