Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Extra controles op en rond Veerse Meer

Toegevoegd: 16-07-2015, 11.40 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie gaat de komende maanden extra controleren op het Veerse Meer. Vanaf juli tot en met september worden op verschillende dagen 's middags en 's avonds controles gehouden op het water.

Doel van de controles is om de veiligheid op het water te vergroten. "Bestuurders van snelle boten die te hard varen of op verkeerde plekken teveel golfslag veroorzaken worden aangesproken op hun gedrag of krijgen in het ergste geval een bekeuring", zo stelt de politie.

Hetzelfde geldt voor waterskiërs die buiten de toegewezen zones hun sport beoefenen. "Daarnaast worden schippers op de juiste vaar- en registratiebewijzen gecontroleerd en moeten zij tijdens het varen een dodemansknop om hebben. Uiteraard mogen reddingsvesten niet ontbreken in het vaartuig", aldus de politie.


Voor schippers gelden dezelfde regels als bestuurders van een auto als het gaat om teveel alcoholgebruik. "Te veel gedronken? Dan volgt een boete, een tijdelijke vaarontzegging of in het slechtste geval inname van het vaarbewijs".

De toezichthouders gaan ook af op mensen die vernielingen aanbrengen op of om het water, zich baldadig gedragen, afval dumpen, stropen of met levend aas vissen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cornelis D (20-7-2015 om 20:36)
Controle Veerse Meer. Tash80. Het is een misverstand dat er alleen op alcohol gecontroleerd wordt. Het gebruik van stimulerende middelen is verboden in de Scheepvaart Verkeerswet. Mogelijk zou de politie te water deze overtreding meer onder de aandacht moeten brengen. Meneer zeeland4441 u zou eens met een patrouille boot mee moeten varen. Uw reactie zou veranderen.
boot-man (19-7-2015 om 13:02)
Ach, gisteren lag ik ook voor anker en werd af en toe door elkaar geschut door de golven van een (te) hard vaarder. Maar ik denk dan; als je daar niet tegen kan blijf dan aan wal... Ik denk soms wel eens; zouden die klagers niet stiekem een beetje jaloers zijn dat hun boot niet harder kan? Gaan ze ook (eindelijk) eens een keer controleren op de notoire lang-liggers. Ieder jaar weer zie ik dezelfde boot (een Duitser met een Nederlandse vlag) ligger, op de zelfde plaats...
zeeland4441 (17-7-2015 om 18:21)
Belachelijk, het lijkt Noord-Korea wel hier. Er zijn veel te veel regels, laat mensen gewoon rustig met hun bootje varen en af en toe een biertje tussendoor drinken of wat dan ook. Wordt er verwacht dat boten op het Veerse meer bewust tegen andere boten gaan varen of op 5 meter van de kust zwemmers gaan lastigvallen ofzo.. Ik vind dit nergens op slaan, al die overbodige controles.
Jan B (17-7-2015 om 13:29)
Wat een mooie reacties. Alleen is het mij moeilijk uit te leggen dat dit prioriteit heeft. Volgens mij liggen er nog wel een paar honderd aangiftes te wachten. Alleen levert dit geen geld op voor de overheid.
Robin (17-7-2015 om 10:33)
Ze zijn er vroeg bij dit jaar (not) we hebben al weer regematig gevaren maar er vaart er werkelijk niet een de toegestaande snelheid , alle leuke steigers zijn bezet door de bekende groepen ! aanpakken maar begin er in mei alvast mee
Bjorn (17-7-2015 om 09:50)
Goed initiatief, en idd graag de zeilboten en surfers uit het snelvaargebied halen! Dit levert levensgevaarlijke situaties op voor de skiƫr achter je boot. Graag maak ik dan ook van de gelegenheid gebruik om de wens uit te spreken dat er dan ook meteen streng gecontroleerd wordt op de 24 uurs regel die geldt voor de openbare steigers. De meeste steigers zijn allemaal al weer in beslag genomen door hetzelfde vaste kliekje en o wee als je er tussen probeert te komen. Krijg je nog een grote bek ook, ik vrees dat dit nog een keer goed zal escaleren.
Cookie-instellingen beheren