Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bob-jongeren beloond tijdens kermis

Toegevoegd: 17-07-2015, 15.19 uur
Door: Roland de Jong

RENESSE - Volgende week zaterdag worden jongeren op de kermis in Renesse aangesproken op het regelen van veilig vervoer naar huis tijdens het uitgaan. Voorlichtingmedewerkers van TeamAlert doen dat tijdens het project 'Bobsnor'.

Uit onderzoek van het Trimbos-instituut (2013) blijkt volgens TeamAlert dat een kwart van de uitgaande jongeren wel eens onder invloed van alcohol en/of drugs heeft autogereden. TeamAlert vindt dit percentage veel te hoog en staat daarom met Bobsnor bij verschillende evenementen om jongeren bewust te maken van hun kwetsbaarheid in het verkeer. "Want een echte Bob heeft 0% alcohol op", zo stelt de organisatie.

Voorlichtingsmedewerkers van TeamAlert, leeftijdsgenoten van de jongeren, gaan voorafgaand aan het festival het gesprek aan met jongeren die met de auto komen. Aan hen wordt gevraagd of ze een Bob geregeld hebben. Beloven de jongeren dat de aangewezen Bob nuchter blijft, dan mogen zij met z’n allen op de foto voor een speciaal fotobord. De Bob is op de foto te herkennen aan zijn knalgele snor.

Het fotobord bevat de slogan ‘Onze Bob heeft 0% op, dat zit wel snor!”. De vrienden krijgen een ‘Bob-buddy’ button waarmee ze laten zien dat ze samen nagedacht hebben over veilig thuiskomen. De gemaakte foto is na afloop te downloaden op
www.teamalert.nl en herinnert de jongeren ook na het stappen aan de Bob-afspraak.

Deze uitvoering van Bobsnor wordt gefinancierd door Regionaal Verkeersorgaan Zeeland.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
van P (18-7-2015 om 10:38)
Weggegooid geld ! Initiatief is goed bedacht maar heeft geen zin meer op zo'n uitgaans-avond dan hebben ze allang afgesproken met vrienden van te voren hoe ze gaan.. Je moet het geld verstandig uitgeven en kwaad bij de bron aanpakken.. In de tunneltje's en op scholen en in de stad moet je ze voorlichting geven en het meeste weren ze allang.. Op school begint het en tegen de tijd ze rijbewijs hebben blowen ze al jaren dat heeft het geen zin meer !!!
de Rooy (18-7-2015 om 10:09)
@R: wat is logica waard als men niet kan rekenen?
R (17-7-2015 om 20:33)
Het is toch logisch als je gaat rijden dat je niks zuipt.Moet dat beloond worden??
Cookie-instellingen beheren