Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie bevrijdt hond uit warme auto

Toegevoegd: 22-07-2015, 19.58 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Dinsdagmiddag is op de Dam in Middelburg een hond in een Duitse auto aangetroffen.

De politiemeldkamer kreeg rond 14.15 uur een melding. Agenten gingen naar de Dam en vermoedden dat de hond zeker anderhalf uur in de auto zat. De ramen zaten potdicht en er was geen water aanwezig. De auto stond half in de zon en de buitentemperatuur was 24 graden. De agenten zagen dat de hond behoorlijk hijgde en nauwelijks reageerde op getik op de ruiten.

Vervolgens hebben de agenten het kleinste ruitje open getikt en de deuren geopend. De hond kon zo worden bevrijd en dronk gelijk een hele emmer water leeg. De hond is hierna door medewerkers van de dierenambulance onderzocht.

Nadat de hond was onderzocht, kwam de eigenaar ter plaatse. Zij kreeg de nota van 35 euro voor de dierenambulance uitgereikt, die ze gelijk betaalde. Op het politiebureau in Middelburg heeft de 51-jarige eigenaresse uit het Duitse Piesport een verklaring afgelegd. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
T. de Boer (27-7-2015 om 08:25)
Deze mensen moeten worden geregistreerd zodat ze in de toekomst geen dieren mogen aanschaffen zulke mensen zijn geen dierenliefhebber maar dierenbeul de boete moet 1000 euro zijn of meer
willem (24-7-2015 om 07:37)
wat een dierenbeul zeg die moeten ze zelf even een dagje in een auto met de ramen potdicht in de zon zetten met 30 graden voor straf een boete helpt gewoon niet gewoon het zelfde doen als bij die hond en ook geen water geven en dan een uur of 8
Mar (23-7-2015 om 22:17)
Onbegrijpelijk dat het nog steeds gebeurd. Je laat een klein kind toch ook niet achter in een auto? Een hond ook niet!! En anders laat je je hond lekker thuis. Ik kan er echt niet bij dat mensen dit doen en kunnen! Zulke mensen moeten gewoon alleen leven zonder beesten of iets waar ze voor moeten zorgen. Bah, om misselijk van te worden.
Lukas (23-7-2015 om 21:54)
Wat een mishandeling! We zullen die man effe in een hete sauna zetten op een bloedhete dag, en na afloop zorgen we wel eventjes een gloeiendheet bad voor hem. Dan zal hij het wel afleren.
Piet (23-7-2015 om 12:53)
Gezien de reacties hieronder heeft niet iedereen het bericht goed gelezen. Ik zal jullie helpen: DE NOTA is 35 euro voor de dierenambulance + er wordt een Proces-verbaal opgemaakt. Het blijft dus zeker niet bij die 35 euro!!!!
J de Jager (23-7-2015 om 11:45)
De 35 euro is niet de boete, dit zijn de kosten voor het laten komen van de Dierenambulance. Zoals het verhaal zegt is er op het buro proces verbaal opgemaakt en zal ze een hierna nog een boete krijgen.
Cookie-instellingen beheren