Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
50 files van totaal 177 km

Celstraffen geëist voor bestelde mishandeling

Toegevoegd: 27-07-2015, 19.13 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft maandag tegen de 23-jarige Vlissinger J. W en zijn vriend, de 51-jarige Middelburger S. T. gevangenisstraffen van tien maanden plus vijf voorwaardelijk en twee jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist.

Het duo wordt ervan verdacht op 6 januari in opdracht van de 51-jarige W. S. uit Schoondijke diens ex te hebben bedreigd en mishandeld. Volgens beide mannen zouden ze de ex van S. een lesje moeten leren. De schrik aanjagen en liefst nog blijvend letsel bezorgen.

W. viel de vrouw uit Breskens al geruime tijd lastig. Zo lastig dat een undercoverprogramma van SBS6 er aandacht aan besteedde. T. leerde W. kennen toen hij op bezoek was in het ziekenhuis in Vlissingen en W. een zielig verhaal opdiste. Hij zou nog veel geld van zijn ex tegoed hebben. W. had wel een klusje voor T. En zo geschiedde.

In de late avond van dinsdag 6 januari 2015 werd de vrouw vlak voor haar woning in Breskens door W. met en pistool bedreigd en vrijwel direct aangevallen en mishandeld. Ze werd op de grond gegooid en kreeg vervolgens een doek doordrenkt met azijn en ammoniak over haar hoofd getrokken. Daarnaast kreeg ze een vuurwapen tegen het hoofd gezet en werd ze met dat wapen meerdere keren geslagen. Ze raakte uiteindelijk lichtgewond .

De zaak tegen S., de opdrachtgever, wordt eind oktober behandeld. Hij heeft verklaard niets met de hele zaak te maken te hebben. Momenteel wordt hij door gedragsdeskundigen onderzocht. In de zaak tegen de uitvoerders doet de rechtbank uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren