Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 19 km

Glijbaan dicht vanwege kans ongelukken

Toegevoegd: 31-07-2015, 16.18 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Het leek een leuk idee: een glijbaan vanaf de Vlissingse Boulevard zodat je direct op het strand uit zou komen. Vandaag werd de glijbaan geopend. De glijbaan is echter nu al weer dicht. Er is volgens de gemeente namelijk een té grote kans op ongelukken.

De glijbaan bij het Badstrand was volgens de gemeente vandaag een uurtje open. Hij is inmiddels dus echter al weer dicht. Volgens de gemeente voldoet de glijbaan aan alle richtlijnen en eisen maar desondanks blijken lichte kinderen voorbij de onderaan geplaatste veiligheidsmatten te glijden.

"Als kinderen te ver doorglijden is het risico op valpartijen groot", aldus een woordvoerder. De gemeente wil verder geen risico nemen en daarom is de baan nu dicht. Binnen een paar dagen worden extra matten geplaatst, zodat de glijbaan weer open kan. De gemeente biedt haar excuses aan "voor het ongemak en mogelijke schaafplekken", aldus de woordvoerder.

De Vlissingse glijbaan werd overigens twee weken geleden al geplaatst. De glijbaan kon toen echter nog niet meteen open omdat eerst extra veiligheidsmaatregelen nodig waren. Zo moest nog een extra leuning worden geplaatst en ook moest nog een gaasnet worden gespannen. Ook was het wachten op extra zand om zo te zorgen voor een zachtere landing.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jan (1-8-2015 om 18:20)
Ik had mn bedenkingen er al over voordat hij in gebruik ging. Er zit geen horizontaal uitlopend onderstuk aan. Zo vallen de kleintjes toch met een noodgang op het zand of rubber wat er dan ook ligt. Verbaast me een beetje dat er zo'n glijbaan is geplaatst. lijkt me eerder geschikt voor in een zwembad.
Tom (1-8-2015 om 13:26)
Slaan we niet een beetje door met alle veiligheidsmaatregelen in Nederland!? Die glijbaan komt uit op het strand, Vlissingen doe eens niet zo moeilijk!
Jac (1-8-2015 om 10:38)
Die veiligheidsmatten hadden we vroeger ook niet bij een glijbaan. En ik leef nog steeds, en we hadden toen dolle pret. Een schaafwondje of iets van dien aard ga je niet aan dood en je leert je grenzen beter kennen als kind. Alles moet tegenwoordig maar super veilig zijn en de regels mega voorgekauwd. Laat de kinderen zelf eens wat leren en ervaren.
karin (1-8-2015 om 07:19)
Hupekee... weer zoveel geld weggooit. En wie gaat dat betalen. Zoete lieve Gerritje zeker!
kees (31-7-2015 om 21:42)
@Rene en Vlissinger: de glijbaan is niet door de gemeente betaald, maar door een paar bedrijven.
Rene (31-7-2015 om 20:27)
Het is toch niet te geloven he!?!?! En dat kon men allemaal niet eerder bedenken? Echt, het is dat ik een riem draag, nders zou mijn broek er van afzakken. Vlissingen, waar zijn jullie in hemelsnaam mee bezig? Geld teveel?
Cookie-instellingen beheren